Toyota Yaris: zoemend / zoevend geluid toyota yaris

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine

Auto oktober 2008 2ehands gekocht. Heeft altijd een zoemend/ zoevend geluid gemaakt. Toen ik 'm net kocht vond ik het 'bijgeluid' redelijk 'cool' klinken. Het zoevende geluid deed mij denken aan 1 of andere sciencefiction serie zoals startrek. Aangezien ik morgen voor 3500 km op reis ga, leek het mij toch verstandig om dit geluidje na te laten luisteren bij een garage.
Toyota garage Louwman amsterdam noord was beslist niet blij met dit geluid. Hij dacht dat de wiellager linksvoor de boosdoener was. Zelf hadden ze geen tijd om het binnen een week te repareren en ik werd doorverwezen naar Louwman Hoofddorp. Even aardige en behulpzame mensen trouwens. Gelukkig hadden ze vandaag tijd voor mij. Gisteren heb ik de auto in een slakkengangetje daar naar toe gereden, want ik was er niet zo zeker van wat er zou gebeuren als de wiellager vast zou slaan. Weliswaar heb ik ruim 3000km met dit geluid gereden, maar die laatste 25km naar de garage heb ik zwetend gedaan.
Vanmorgen zijn de jongens aan de slag gegaan, en hoewel het langer duurde dan normaal, was de auto rond 13:00 klaar. Die jongen van de garage vertelde nog wel dat hij heel veel moeite had om de wiellagers los te draaien en het was maar net goed gegaan.
Nog geen 2km verder hoorde ik een vreemd tikkend geluid bij het afremmen. Alsof er een ratel op mijn linker voorwiel stond. Direct ben ik weer terug gereden. En helaas, de naaf heeft het dus niet gered! Ze hebben direct een nieuwe besteld en mij de belofte gedaan dat ie morgen, mits de onderdelen er zijn, in de auto wordt gezet. Kosten 360 euro, en het vervangen van de wiellager kostte 243 euro. Wel moet ik mijn waardering uitspreken voor deze toyota garage. Hoewel ze meer tijd kwijt waren aan het losdraaien van de wiellagers, wordt er niet meer gerekend dan de tijd die er voor staat. Heel netjes vind ik dat.
Ook het feit dat de naaf het niet gered heeft, kan ik ze niet kwalijk nemen. Zulke dingen gebeuren. Doet even pijn in de portemonnee, maar veiligheid voor alles.
Morgen hoop ik met nieuwe naaf en wiellager naar Scandinavie te rijden.

mosami

Geplaatst door mosami (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Michiel7811 (0), 14 jaar geleden

Ik vind het een vreemd verhaal.

Je vermeld niet of het geluid snelheidsafhankellijk is, dat lijkt me toch belangrijk voor de diagnose van een kapotte wiellager.
Verder "dacht Louwman Amsterdam dat het de wiellager was". Niet erg stelllig dus...
"het losdraaien was net goed gegaan". Blijkbaar dus niet als vervolgens de fusee aan gort is.
En is het feitelijke probleem nu opgelost?

En wat verwacht je nu precies van mensen op dit forum?

Mvg,

Michiel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.