Toyota Corolla: HOe doffe lak te herstellen

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2ce

Hoi,

vandaag een corolla diesel uit 1996 gekocht met 190.000 op de teller, ziet er van binnen als nieuw uit, maar de rode lak heeft verschillende doffe plekken, hoe kan ik deze het beste weer op kleur krijgen? Daarnaast zit er een orginele spoiler op het koffer delsel, wanneer ik deze verwijder( vind ik niet mooi) hou ik dan 2 gaten over, of zit deze gelijmd?

ook zou ik graag van iemand de orginele bandenmaat voor deze auto weten het is een corolla dxl van okt 1996

ga binnenkort ff remschijven en blokjes vervangen, kan ik deze gewoon bij de automaterialen zaak halen? of is het beter orginele toyota onderdelen te plaatsen?

post767

Geplaatst door post767 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

poetsen, met cleaner.. o.a comandant het groene blikje nr4. daarna behandelen met was.

wat betreft de remmen, dit is prima bij de autmaterialen handelaar te halen..... toyota maakt zelf ook geen remmen, dus kans is groot dat je de zelfde remblokken/schijven krijgt in een ander doosje met veelal lagere prijs..

Nico8119 (0), 17 jaar geleden

Ik had hetzelfde type auto, maar dan uit '94 met hetzelfde probleem. Je kunt proberen de doffe laag eraf te slijpen met commandant, maar de kans is groot dat het resultaat slechts tijdelijk is. Wees voorzichtig langs de randen bij de streep in de deur, daar wordt de lak extra snel weggeslepen.

Remblokken kun je bij een autozaak halen. Gebruikte schijven haal je voor 25 euro per stuk bij CAR in Nijkerkerveen. Maar waarom wil je de schijven vervangen? Mijn auto heeft 340k km gereden met de originele schijven.

Overigens nog een tip: Laat bij de distributieriem meteen de waterpomp vervangen.

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

remdelen zoals schijven en blokken niet gebruikt halen... zo duur is het nieuw niet en bezuinigen op remmen is een verkeerde zuinigheid!!!

p.s, 340 d km met een setje voorschijven? al een gouden medaile gehad van de remschijven fabrikant?.... met andere woorden......onmogelijk!!

Nico8119 (0), 17 jaar geleden

Geld weggooien is ook een kunst. De remschijven waren nog prima op dikte, ook nooit commentaar op gehad bij garages. In de tussentijd zijn wel beide remklauwen voor een keer vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.