Toyota Celica: Kloppend geluid, soms wel soms niet

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 STi v16

Hoi,

Mijn celica uit 92 maakt een kloppend geluid, het lijkt van links achter te komen en voel het ook ook een klein beetje achterin mijn stoel. Het geluid is echter niet constant maar wordt wel erger na een stukje rijden (heb er circa 10 min mee gereden om thuis te komen). Soms verdwijnt het geluid ook even.

Iemand enig idee wat het kan zijn? Heb zelf vrij weinig verstand van auto's en heb deze ook pas 2 maanden terug als mijn eerste auto gekocht. Koppelingsplaten zijn direct bij aankoop vervangen, waren erg ver op en kosten zijn gedeeld met de garage en de radiator heb ik vorige week moeten laten vervangen vanwege een lek.

alvast bedankt,
Wouter

ps. Kan je ermee blijven rijden? vind het zelf een akelig gevoel met zo'n geluid rijden.

triflip

Geplaatst door triflip (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Celica? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hardhiec (0), 14 jaar geleden

Kloppende geluiden willen wel eens betekenen dat je wiel niet helemaal vast zit, redelijk simpel op te lossen door alle bouten even na te trekken.
Als het alleen in als je door een bocht rijdt kan het een homokineet zijn.
Maar het kan natuurlijk van alles zijn.

Staar je vooral niet blind op het feit dat je denkt te horen dat het van links achter komt want je gehoor wil je nog wel eens bedriegen weet ik uit ervaring.

Succes Hidde

triflip (0), 14 jaar geleden

De oplossing is gevonden. Vriend van me was terug van vakantie en heeft er meteen na gekeken.
Het bleken de achterbanden te zijn. Deze waren bijna achthoekig om het zo maar te zeggen.

Gelukkig geen dure reparatie, 2 nieuwe bandjes a 90 euro/p.stuk en 25 euro voor me vriend.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Celica of stel zelf een nieuwe vraag.