Toyota Starlet 1993: Koelsysteem probleem

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 2E, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 55

Mijn Starlet wordt na een (lang) verloop van tijd te heet. De temperatuurmeter schiet dan vanaf het midden richting rood vlak.

Dit lost zich op door de kachel op warm open te zetten; de temperatuurmeter schiet dan in zo'n 10-20 seconden terug naar 'middentemperatuur'.

Mijn theorie is dat het niet de thermostaat is; na openzetten van de kachel gaat de temperatuur weer gewoon naar goede positie. Ik denk dat de koelvloeistof ergens niet loopt, i.i.g. niet bij de temperatuursensor. Als het wel weer loopt, wordt al snel weer de door de thermostaat ingestelde temperatuur bereikt (de koele KVS loopt langs de sensor).

Zal het iets zijn met de kachelradiateur? Dat deze verstopt is, of dat er lucht in zit, en pas weer gaat lopen doordat ik iets met de kachel doe? In de winter kreeg ik zelden echt warme lucht. Nu met die warme motor is dat geen probleem. Ik begrijp alleen de theorie niet achter het weer gaan lopen van de KVS als ik de blower aanzet.

Wie kan mij helpen?

kareltje3

Geplaatst door kareltje3 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Starlet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ford-12 (0), 5 jaar geleden

Hoi Kareltje3,
Zo als je het probleem beschrijft lijkt het toch de thermostaat te zijn die avond toe blijft vast zitten in zijn geleiding mits je natuurlijk voldoende koelvloeistof in je koelsysteem hebt en de zaak goed ontlucht is. Anders krijg je het zelfde beeld.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Starlet of stel zelf een nieuwe vraag.