Toyota Hi-Lux: koken motor

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2 l

hallo

vooral als je met een aanhanger achter de auto heb gaat hij na verloop van tijd koken ineens slaat de meter naar het rood en staat hij te blazen in het vaatje via overloop slangetje

ondertussen is de thermostaat vervangen, de dop, de fan, de koppaking is nu vervangen kop afgeperst en gevlakt pomp ziet er goed uit nu hebben we de radiateur eruit gehaald maar verwachten dat het daar ook niet
mee veranderd zit niet dicht ofzo wat zou dit nog meer kunnen zijn ???????

mvrgr paul

bremmer

Geplaatst door bremmer (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Hilux? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Cor1822 (0) PRO, 16 jaar geleden

Waterpomp goed, niet alleen dat de schoepen er goed uitzien maar dat ie ook meedraait, en de schoepen niet los zijn?
Vervuilde buitenkant van de radiator?
Draait koelvin wel bij hogere temperatuur?
Geen verstopping in de rest van het koelsysteem?

Geen scheur in het blok i.p.v. kop?

bremmer (0), 16 jaar geleden

wij denken inderdaad ook richting scheur in het blok komt dat meer voor dat je weet?????


mvrgr paul

Cor1822 (0) PRO, 16 jaar geleden

Dat er druk in het het bijvulvat komt lijkt op de lekke koppakking, maar als deze kop is gevlakt en een nieuwe pakking erop zit is dit niet de oorzaak.
Blijft over het blok, komt veel minder vaker voor, maar het gebeurt wel.

Als de motor gelijdelijk (te) warm wordt denk ik aan een storing/blokkage in je koelsysteem.

Maar bij de plotselinge stijging en extra druk in je koelsysteem zit er een lek tussen het koelsysteem en een ander systeem met nog meer druk, een cylinder of koppakking stuk.

Na de reparatie zal je het systeem wel goed ontlucht hebben etc, daar ga ik dan maar van uit, de rest van het koelsysteem heb je zowat geinspecteerd of vervangen.
Je kunt nog eens een test doen om een uitlaatgas snuffelaar in het potje te houden om te testen of er uitlaatgas in je koelsysteem komt en zo 100% zeker te zijn dat er een doorslag is met je cylinder(s)

Cor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Hilux of stel zelf een nieuwe vraag.