Toyota Corolla Verso: koppeling kraakt binnen in de auto

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2

Geachte lezers,

Ik heb een toyota verso uit 2005 waarvan de koppeling kraakt aan de binnezijde van de auto.
Ik heb van alles geprobeerd om het te verhelpen maar het komt steeds terug, ik wil nu de hoofdremcilinder uitbouwen en de afdichtingsrubber van de koppelingcilinder vervangen.
Mijn vraag is, is dit gemakkelijk zelf te doen (ik sleutel veel en ben redelijk handig) en is dit de oplossing, ik heb alle draaipunten van pedaal en veer ook al gesmeer maar zonder resultaat.

Ik hoop dat jullie een antwoord hierop hebben, groet John

jverhoeven

Geplaatst door jverhoeven (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan T (20) PRO, 12 jaar geleden

is het niet gewoon de zuiger die kraakt.
bij een ander merk gehad.
daar kon ik binnen van dan in de achterkant waar de drukstang van het pedaal ingaat de boel inspuiten en dat hielp uitstekend.
mischien is dat bij jou wagen ook mogelijk.

groetjes jan.

jverhoeven (0), 12 jaar geleden

Jan,

Bedankt voor je snelle reactie, Ik heb gekeken en kan daar wel bij, waar spuit je dan mee in ik ben nl. bang als ik een universeel smeermiddel gebruik dat het rubber van de zuiger aangetast wordt en dat de boel gaat lekken.

Ik hoor het wel groet John.

ford-12 (0), 12 jaar geleden

Hoi Johan,
Om het goed te doen maak je even de drukstift los van het pedaal en smeert het afgeronde uiteinde (het gedeelte dat in de koppelings cilinder gaat) SPAARZAAM in met koper vat maar als je dat niet hebt mag je ook gewoon vet gebruiken. Maar let op NIET TE VEEL

jan T (20) PRO, 12 jaar geleden

ik gebruik meestal een spuitbus protef maar zoals theo zegt dat gaat het voor het beste resultaat maar tot nog toe heb ik ook geen probleem met de spuitbus en voor de rubbers hoef je niet bang tezijn.

groetjes jan.,

jverhoeven (0), 12 jaar geleden

Heren,

Bedankt voor de reactie, ik heb afgelopen zaterdag het een en ander geprobeerd (gesmeerd) maar het helpt nietshet geluid komt van de zuiger.
Is het een groot karwei om dit te vervangen of valt het mee, kan iemand een beknopte beschrijving geven hoe te werk te gaanik zie nl. geen aparte koppelingscilinder als ik onder de motokap kijk.

B.v.d. John

tgurb (0), 12 jaar geleden

Had het zelfde probleem zat echter in het draaipunt van het pedaal, Ingespoten met wit spuitvet dit is eerst vloeibaar en word later dikker is ongeveer 2 weken geleden piept nog niet weer. gr Br

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.