Toyota Carina E: koppelings problemen bij bediening.

Bouwjaar: 1992

Ik heb problemen met de koppeling.
Af en toe krijg ik geen versnelling geschakelt of dan begint hij meteen te lopen als ik het pedaal iets omhoog laat komen.
Ik heb geen lekkages aan de beide koppelings cilinders en vloeistof zit genoeg in het reservoir.
Het is net of ik een inwendige lekkage in een van de cilinders heb.
Soms heb ik dus wel druk en soms niet en moet ik de wagen uitzetten wil ik de eerste versnelling inschakelen.
Weet iemand of dit aan de cilnders inwendig kan liggen en welke cilinder het meestal is , die aan het pedaal of die op de versnellingsbak, kan namelijk geen uitwendige lekkage ontdekken

ivo menten

Geplaatst door ivo menten (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Carina? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

borg (0) PRO, 16 jaar geleden

klinkt toch als hoofdkoppelings cylinder. Ook gezien de leeftijd..

Jos

Michiel7811 (0), 16 jaar geleden

Hallo Jos,

"Af en toe krijg ik geen versnelling geschakelt of dan begint hij meteen te lopen als ik het pedaal iets omhoog laat komen."

Dit komt mij bekend voor van de Avensis. Bij de Avensis is dit een losgekomen nagel waarmee de plaat bevestigd zit. Deze komt dan tussen de voering en het vliegwiel en dan gebeurt hetgeen je boven beschrijft.

Over het functioneren van de cilinders. Als dit zo is, dan kun je dit toch zien wannneer je de motorkap open doet? De cilinder stuurt een wig aan die de plaat opzij drukt. Wanneer de cilinder niet voldoende naar buiten komt dan moet dit zichtbaar zijn.

Ik zou eerst eens op het forum zoeken naar het probleem met de losgeslagen nagel. Hierover is absoluut geschreven.

Groet,

Michiel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Carina of stel zelf een nieuwe vraag.