Toyota Yaris 2006: lekkage brandstof uit ontluchting evap koolstoffilter

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2SZ-FE, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 64

Lekkage brandstof uit ontluchting (onderdeel 77226A) van koolstoffilter (onderdeel 77746) bovenaan vulpijp bij opwarming door de zon. plaatjes: overloop1 = aansluiting 77226A bij tankhals; overloop2 = idem, maar een beetje losgetrokken; onderaf = van onderaf gefotografeerd van links naar rechts, vulpijp, beluchtingspijp, pijpje (77226A) naar koolstoffilter.

Wat raar is aan de hele situatie is dat er natuurlijk geen benzine hoort te zitten in de koolstoffilter. De enige verklaring die ik kan verzinnen is dat er 'n keer veel te vol getankt is, in combinatie met bijvoorbeeld een defecte klep in de verbinding tussen tank en koolstoffilter. Maar de symptomen zouden dan op enige moment moeten verdwijnen lijkt mij.

Wie heeft een idee?

. . . .
ajuga

Geplaatst door ajuga (15) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

mikmod (30), 2 maanden geleden

ajuga (0) hoe heb je dit verder opgelost?

ajuga (15), 2 maanden geleden

Na veel zoeken kwam ik er zelf achter dat het vermoedelijk een terugslagklep/ventiel in onderdeel 77024A moest zijn. Nadat ik gebeld had met de toyategarage bevestigde een monteur dat dit inderdaad de oorzaak kón zijn, hoewel dit probleem volgens hem niet bekend was van de toyota Yaris. Ook het feit dat de motor regelmatig tijdens het rijden even stotterde/inhield als je gas gaf, zou volgens hem met dit probleem te maken kunnen hebben. Na reparatie waren beide problemen verdwenen. Het ging blijkbaar om onderdeel 77024-0D051 (volgens de factuur).

. .

mikmod (30), 2 maanden geleden

ajuga (15) thanks voor de info. Ik maak dan contact met een Toyota dealer!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.


"topic" // resources/views/layouts/app.blade.php