Toyota Yaris 2020: Stuurgedrag op de snelweg

Bouwjaar: 2020, Brandstof: Benzine, Motorcode: M15A, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 68

Sinds augustus 2022 rij ik een Toyota Yaris Hybride uit 2020.
In het begin had ik het nog niet zo door, vond de auto wel lastig op de snelweg, maar weet nu exact wat ik voel op de snelweg. Gevoel dat ik continu moet corrigeren, ik heb dan de stuuhulp uitgezet, sturen lijkt zwaar te gaan. Als ik de stuurhulp aanzet en mijn hand lichtjes op het stuur leg (ik laat de auto dan sturen) gebeurt exact hetzelfde, de auto blijft corrigeren en ik rij dan zwalkend over de snelweg. Denk dat de stuurbekrachtiging ook voor de stuurhulp te zwaar is. Al enkele keren aangemeld bij de dealer, maar die haalt zijn schouders op, heeft zegt hij een proefirt gemaakt en concludeerd niets bijzonders. Zijn er mensen die dit zelfde ervaren (heb wel eens het idee dat het tussen mijn oren zit). Maar nu na ruim 35 jaar een rijbewijs en al heel veel auto's gereden te hebben benb ik er van overtuigd dat dit niet zo is.

Lokkie68

Geplaatst door Lokkie68 (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Monteur Senior (785), 1 jaar geleden

bandenspanning inorde?

Lokkie68 (0), 8 maanden geleden

Nee de bandenspanning is oke

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.