Toyota Yaris 2000: Rood lamp lampje olie

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1SZ-FE, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 50

Bij het starten van de auto merkte ik dat de auto niet goed en onregelmatig liep en toen viel mij op dat het olielampje niet uitging. Meteen de wagen stil gezet. Er stond niks van storing in de ECU ook niet in de freeze frame. Wel bij zeggen dat het een OBD adapter is en geen volwaardige uitlees software. Om het probleem te pinpointen heb ik de olie gecheckt was goed nieuw oliefilter erin.
Storing resetten door middel van accu loskoppelen... Vervolgens heb ik de oliedruksensor los gehaald en nog een keer geprobeerd en dan verdwijnt het lampje.... Maar loopt nog steeds slecht. Daarna heb ik met een multimeter de sensor doorgemeten en die toonde weerstand bij ohm meeting. Ik heb een druk meter die ik kan aansluiten om te kijken of dat er überhaupt druk is moet ik wel weer de motor starten...... Eigenlijke vraag is nu: is het slim om de oliepomp te gaan vervangen Ik doe dit dan met een bevriende monteur maar het kost natuurlijk altijd geld.... Is de kans groot dat er al schade is en hoeveel dit controleren En wat zijn de risico's bijvoorbeeld dat ik naar twee of drie weken het volgende probleem hierdoor ga krijgen omdat er toch schade is aan de motor??? Nog een detail voorafgaand aan dit probleem constateerde ik een hoog fluitend scherp geluid waarvan ik dacht dat het . uit de aandrijfriem kwam met als verdachte bijvoorbeeld de waterpomp. Nog even te vermelden Ik heb net een week geleden de koppelingsplaten en setje vervangen als mede ook de keerring van de bakzijde.
.

YarisToyota

Geplaatst door YarisToyota (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

1 jaar geleden - kaleido 1

Zou beginnen met oliedruk meten als de oliedruk de reden is van het slechte lopen dan maakt die paar seconden extra ook niet meer uit.

1 jaar geleden - YarisToyota

Inmiddels heeft een lesmotor definitief en einde aan mijn auto gemaakt. We hebben de complete motor doorlopen compressietest uitgevoerd was allemaal oké tuimelaars kleppendeksel eraf geen schade zichtbaar m. Carterpan eraf en zonder bougies starten en er onder liggen.... Doen we duidelijk dat tussen cilinder 2 en 3 er een lager tegen lager aan kwam als ik het goed zeg ik ben namelijk geen monteur anders moeten jullie mij even corrigeren. Het probleem was dat de krukas verschoven was of dat überhaupt mogelijk is moeten jullie mij maar vertellen. Volgens mijn maat was dekrukas ring gebroken..... Aangezien we problemen hebben gehad met de koppelingsplaten vernieuwen is mij gedachte dat hier misschien iets niet goed is gegaan waardoor de krukas schade heeft opgelopen is dat überhaupt mogelijk?? Foto is van gisteren nadat ik geparkeerd stond in een parkeervak getopedeerd door het blok van een motor Ja met een wheelie iemand die de eerste les op een motor zat en niet wou vallen en het gas maar bleef vasthouden dat deze zo goed dat de motor een wheelie maakte

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.