Toyota Aygo: Moeilijk in versnelling krijgen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Geachte lezers,

Ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen.
Ik ben in het bezit van een Toyota Aygo uit 2005. Ik heb een probleem met het in de versnelling krijgen van de auto tijdens het rijden.
Wanneer ik weg wil rijden, krijg ik heb zonder problemen in de achteruit of in de 1. Als ik vervolgens door wil schakelen naar de 2e versnelling kan ik hem alleen tegen de versnelling aan drukken, maar krijg ik hem niet in de versnelling. Na 2 tellen krijg ik hem vervolgens wel in de versnelling. Dit geldt ook nog voor het doorschakelen naar de 3e versnelling. Bij de 4e en 5e versnelling heb ik er veel minder last van.
Ik ben er zelf een beetje op gaan letten en krijg het idee dat hoe verder ik hoger ik in de toeren zit voordat ik dorschakel, des te langer ik moet wachten voordat ik hem in de versnelling krijg.

Iemand enig idee waar dit aan kan liggen?

Groeten Remon

Geplaatst door

remon-excel (0)

al 15 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Wellicht handig om de kilometerstand erbij te vermelden:
44.000km.

remon-excel 0

13 jaar

hey hallo

koppelingspedaal eens bijstellen, waarschijnlijk geen of te weinig vrije slag. en mocht dat niet helpen dan is je koppeling versleten. je zou niet de eerste zijn met die km stand hoor ;)

mvg robbie f

robbie f 0
badge

13 jaar

Is er misschien een matje onder het koppelingspedaal geschoven? (zodat je hem niet ver genoeg kan intrappen)

Hans4040 1090
badge vip badge

13 jaar

Bedankt voor de snelle antwoorden!

Ik heb al wel eens het pedaal op de juiste vrije slag gesteld. Toen ik hem kocht, had hij namelijk helemaal geen vrije slag. Nu heb ik hem volgens de toyota specificatie afgesteld, echter veranderde er niets in het 'probleem'.
Zelf zie ik het niet echt meer als een probleem, heb mijn manier van rijden erop aangepast. Mijn vriendin vind het echter verschrikkelijk om in mijn auto te rijden.

@Hans4040: Het matje ligt niet onder het pedaal (helaas). Want dat zou wel een snelle en goedkope oplossing zijn geweest.

Hoeveel uur is men ongeveer bezig om de koppeling te vervangen van een aygo? Of eventueel de kosten?

Groeten Remon

remon-excel 0

13 jaar

hey hallo

ik weet de kosten van de onderdelen niet maar geloof dat je ongeveer zo'n 4 uurtjes bezig bent met vervangen. en is na mijn idee goed te doen.

mvg robbie f

robbie f 0
badge

13 jaar

hallo ik zou toch eerst even naar het schakel mechanisme en afstelling daarvan laten kijken voordat je de koppeling gaat vernieuwen, wellicht zou het daaraan kunnen liggen.

gr ron.

greybmw 0

13 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Aygo of stel zelf een nieuwe vraag.