Toyota Yaris: Moeilijk opschakelen naar 2e versnelling

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.4D4D

Deze wagen is onlangs binnen geweest voor dit probleem op te lossen.
Versnellingsbak open gehad, 2é versnelling vervangen, synchro, schakelmof, kortom alles met betrekking tot de 2e versnelling.
Ook de schakelhendel is vervangen omdat er speling op zat en de koppeling gecontroleerd en deze was nog ok en nieuwe olie erop natuurlijk.

Nu een paar dagen later lijkt nog steeds het probleem niet opgelost.

Hebben er mensen dit probleem ook al eens ondervonden ??? Of klachten over gehad ??

Zelf is dit de eerste waar wij dit probleem met hebben.

Iemand tips of advies ???

Mvg

Bstx24

Geplaatst door Bstx24 (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

scott10811 (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik zou het meer in de koppeling zoeken, waarschijnlijk ontkoppelt hij gewoon niet goed.
Dit merk je het beste in de 2e versnelling, omdat het toerental van de motor bij overschakelen naar de 2e niet dichtbij het toerental van de price-as (versnellingsbak) ligt. Bij hogere versnellingen 2e naar 3e, 3e naar 4e etc. is in de tijd waarin je schakelt meestal ongeveer de 'toerental-terugval' die nodig is om met de volgende versnelling verbinding te maken.
Hoop dat ik het gemakkelijk verwoord heb :-) suc6

Japan (0), 14 jaar geleden

ik heb hetzelfde probleem gehad, als ik snel accelereerde, kreeg ik hem moeilijk in zijn twee, en ook in achteruit ging moeilijk. het probleem is gewoon de koppelingspomp, auto schakelde na het vervangen van de koppelingspomp terug als nieuw................

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.