Toyota Avensis: Motor managementlampje blijft branden

Bouwjaar: 2004

Vandaag had ik een vreemde storing op mijn avensis 2.0 d4
van 2004. Na het wassen blijft ineens het motormanagementlampje branden. De auto rijdt verder prima. De dealer heeft het geheugen uitgelezen en denkt dat het door buitenlandse benzine
komt. Mij lijkt dit vreemd. De computer is gereset en het lampje is nu weer uit. Hebben meer 2 liter benzine avensissen hier last van of ben ik de enige. Ook zou ik graag willen weten of iemand uitsluitsel kan geven waarom in Duitsland wel bekend is dat alle avensissen 1.8 uit 2003 een nieuw stuurhuis via een terugroepactie krijgen en dat dit in Nederland onbekend is.
Op de Duitse internetsite van AUTO-MOTOR-SPORT.DE staat dit vermeld onder de terugroepacties. Daar staat dat ALLE europese auto's terug naar de dealer moeten.

Groeten Bert

Bert1164

Geplaatst door Bert1164 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Buitenlandse benzine is net zo goed als Nederlandse. Dit kan geen enkel probleem veroorzaken. Ik zou maar eens een andere dealer zoeken.

Japan (0), 18 jaar geleden

stuurhuizen zijn een typisch probleem van Avensissen die in Engeland gemaakt zijn. Ik zou toch maar is contact nemen met Toyota Nederland om meer info ofzo. Wat het lampje betreft, denk ik eerder aan een losse massakabel ofzo.......

Bert1164 (0), 18 jaar geleden

Voor zover ik weet zijn alleen de stuurhuizen van de 1.8 in aanmerking gekomen voor een europese terugroepactie. De 2.0 benzine en de diesels vallen erbuiten. In duitsland is men toch wat opener over terugroepacties, hier wordt toch nog het een en ander verzwegen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.