Toyota Starlet: Motor op temperatuur loopt verhoogd stationair toerental

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 16 v

De auto blijft met verhoogd toerental lopen. (1250 tot 1500 toeren) Zelfs als hij op temperatuur is. Zou het de stationaire regelklep kunnen zijn of is het wat anders?

klaaske

Geplaatst door klaaske (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Starlet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

MikeyMan (0), 16 jaar geleden

Gasklep even loshalen en reinigen is alvast een goed begin...

klaaske (0), 16 jaar geleden

Heb de gasklep gereinigd. Zwarte smurrie verwijdert. Maar het probleem blijft. Ook heb ik weerstandswaarde temperatuurgever nagemeten koud en warm, die naar ECU gaat. Deze waarden voldoen aan de specificaties. De stationaire regelklep zorgt voor het verhoogde toerental. Als ik er de stekker af trek, loopt de auto wel netjes stationair. Zo gauw je hem er op steekt stijgt het toerental meteen.

klaaske (0), 16 jaar geleden

IS ER NIEMAND DIE IETS WEET? HEB OOK AL ONDERDRUKSENSOR GERUILD MET EEN ANDERE, MAAR BLEEF HETZELFDE. oOK CARTERVENTILATIE AFGESLOTEN. TOERENTAL ZAKT EERST, MAAR LOOPT TOCH LANGZAAM WEER OP.

Jan20ma (0) PRO, 16 jaar geleden

Naar mijn gevoel kan het komen dat er een vsv klepje verkeerd gestuurd word. Zijn alle vacuumdarmojes goed aangesloten en is er nergens een gaatje in een darmpje (soms onzichtbaar). De vsv klepjes zelf gaan zelden defect. Deze darmpjes en vsv klepjes bevinden zich rond de inlaatcollector.

klaaske (0), 16 jaar geleden

Bedankt, die heb ik ook al bekeken. Nergens een lekje. (Zelfs afgeperst met 1 bar en zeepsop.) Ook zitten ze goed aangesloten. Heb met een andere vergeleken. Snap er niks van???????????

marco van zoest (0), 16 jaar geleden

thermostaat vervangen. gaan vaker stuk !!

opelfan62 (0), 16 jaar geleden

termostaat controleren en indien nodig vervangen.
controleren door in kokend water te leggen en dan moet hij open gaan.
Bij afkoelen moet hij geheel sluiten.
Controleer ook de ontstekingsonderdelen op slijtage (bougies en kabels)
Trekt ie misschien valse lucht aan (inlaatspruitstuk lek of vacuumslangen lek)
Zorg voor een schoon luchtfilter.
Injectie op computer laten afregelen.Spuit de bewegende delen van de injectie zoals gasstang en gasklep met kruipolie in.

opelfan62 (0), 16 jaar geleden

Mijn naam is opelfan62 maar momenteel heb ik een Starlet 13GT uit 94.
Loopt als de brandweer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Starlet of stel zelf een nieuwe vraag.