Toyota Yaris 2000: Motor storing toeren vallen weg

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1SZ-FE, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 50

Vorig jaar begon mijn motor lampje te branden. Na het uitlezen bleek cilinder 4 niet goed te lopen. Dus gelijk alle boubines en bougies vervangen. Na dit gedaan te hebben is het volgende probleem ontstaan, auto loopt goed zolang ik rij. Zodra ik stil kom te staan bij een stoplicht, rotonde enz vallen de toeren weg en begint de auto te trillen (Dit is alleen bij warme motor). Bij wegvallende toeren en te veel gas geven
valt de motor soms uit. Naa het opnieuw uitlezen gaf hij lambdazensor aan. Deze ook vervangen, het probleem blijft hetzelfde. Bij het uitlezen geeft hij nu P0172 aan cilinder 1 aan. Deze melding is zo breed dat ik verder niet weet waar ik naar moet kijken. De garage zegt ook dat het valse lucht kan zijn. Maar ook een simpele sensor. Kort gezegd is dit probleem gekomen in mijn ogen sinds ik de boogies en boubines vervangen zijn. Heb nog uitlaten zoeken of dit wel de goeien waren. En dit waren degene die de garage zelf ook aanraden. Dus kort gezegd weet ik niet wat het kan zijn. Mensen met vergelijkbare klachten of waar ik naar moet kijken?

Glenn89

Geplaatst door Glenn89 (50) , lid sinds 1 maand geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

harry4203 (420) PRO, 1 maand geleden

Oude spullen zijn er niet meer zeker, om ff terug te plaatsen. Het gebeurt toch regelmatig dat nieuwe onderdelen uit de tussenhandel de nodige problemen veroorzaken helaas.

kaleido 1 (1565) PRO, 1 maand geleden

Al eens compressie gemeten ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.