Toyota Corolla: motor valt uit

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0d

Bij mijn Corolla 2.0diesel uit 1999 is mij het volgende een paar keer over komen: de motor start zonder problemen, na ongeveer 5 tot 10 km stottert de motor en valt uit. Ik start opnieuw en rij verder zonder problemen. Eergisteren alle filters (olie, lucht en brandstof) laten vervangen, maar het probleem heeft zich opnieuw voorgedaan.
Het kan toeval zijn, maar steeds als mijn auto met de neus naar beneden geparkeerd heeft gestaan, deed zich dit probleem voor.
Wie weet wat hier de oorzaak van kan zijn.

mawritz

Geplaatst door mawritz (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Nico8119 (0), 12 jaar geleden

Te weinig brandstof in de tank waardoor je een luchtbel in de brandstofleiding hebt?

mawritz (0), 12 jaar geleden

Dat zal het niet zijn, want de eerste 2 keer was de auto juist tot het randje volgetankt. Ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat ik mijn auto niet helemaal volgens het boekje onderhoud. Hij heeft ruim 70 000km met de oude filters rond gereden en er zijn ok wel een wat liters sla-olie in de tank verdwenen, maar dat is toch al weer duizenden kilometers geleden. Ik zelf zat te denken aan een vervuiling in de dieselaanvoer, maar een monteur hier in de buurt meent een vast zittende EGR-klep.
Vandaag ga ik zo'n rommeltje kopen dat de motor schoon moet maken, maar daar heb ik zelf niet zo'n vertrouwen in.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.