Toyota Avensis: motormanagement

Bouwjaar: 2005

Sinds 3 weken heb ik een splinternieuwe Avensis diesel. Al 3x gaat gaat tijdens het rijden (aan het begin van een rit) het motormanagement lampje branden en gaat de auto over op het noodprogramma. Dus bijna geen vermogen meer. Maximaal 40/50 km per uur. Bij het uitlezen in de garage komt er geen foutmelding te voorschijn. De dealer weet het probleem niet te vinden of te herleiden. Ook de importeur heeft geen idee waar te zoeken. Na het uitlezen is de auto gereset en loopt weer normaal, maar voor enkele dagen en dan is het zelfde euvel daar. Heeft iemand een idee waar wat te zoeken? Heeeeeel erg bedankt.
Henri.

hvdv

Geplaatst door hvdv (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

a40 (0), 19 jaar geleden

wat voor codes geeft ie aan?

hvdv (0), 19 jaar geleden

Beste AvH,
Dat weet ik dus niet. In de garage zegt men dat er geen foutmeldingscodes zijn. Vreemd?
Henri

richard9681 (0), 19 jaar geleden

Als het lampje brandt moeten er foutcodes zijn opgeslagen, de dealer kan de noodloop tenslotte ook opheffen door de codes te wissen (reset). Soms wil het in dit soort gevallen wel eens handig zijn de auto te benaderen als gewone EOBD auto i.p.v. het type aan te kiezen.
Vaak komen er dan wel foutcodes tevoorschijn waar je iets mee kunt.

robbie10011 (0) PRO, 19 jaar geleden

hey hallo, ik heb wel vaker gehoord van die storing, je moet het zoeken in de brandstof toevoer. het kan de drukregelklep zijn op de brandstofgallerij of de scr klepjes achter op de hogedruk pomp. dat zijn nog wel eens de voorkomende storingen. en anders moet je de auto in overleg daar achter laten tot dat hij weer helemaal goed is. een enkele keer kan de storing in de computer zitten en dat is alleen te doen als er exact een zelfde auto is waarbij ze de computers omwisselen

mvg robbie f

hvdv (0), 19 jaar geleden

Dag Richard en Rob,
Vandaag mijn auto weer terug gehad van de garage.Er was een melding met nummer P0488. De garage wacht nog tot een nieuwe storing komt om hem dan nogmaals uit te lezen. Men is wel behulpzaam, maar het euvel is wel heel vervelend.
Dank voor jullie reacties.
Henri

robbie10011 (0) PRO, 19 jaar geleden

hey hallo, PO488 zijn volgens mij die scr klepjes achter op de brandstofpomp. ze zouden eventueel weerstand kunnen gaan meten over de klepjes. de norminale weerstand ligt tussen de 1.5 en 1.7 ohm ze kunnen de storingcode zo opzoeken in avensis werkplaatshandboek

mvg robbie

rob9958 (0), 18 jaar geleden

Dit is ook een heel bekend probleem bij Renault (Laguna en Espace dCi motoren). Mogelijke oorzaken:
- EGR klep
- lekkage turbo
- software
Bij mij was het specifiek in de bergen tijdens vakanties dat dit gebeurde. Na een aantal controles door de dealer is er nu nieuwe software ingezet waarbij de meetwaarden waarop de motor in noodloop gaat iets "ruimer" zijn gesteld.
Hopelijk helpt dit.

Rob.

hvdv (0), 18 jaar geleden

Rob,
De dealer heeft geen fouten kunnen vinden. Ze hebben wel een ERG klep besteld, maar sinds 29/4 zijn er geen problemen meer geweest. Ik heb een uitdraai gemaakt van de antwoorden en afgegeven, waren ze wel blij mee. Afwachten wat er gebeurt. Ik vertoef dikwijls in de Ardennen maar daar ook geen problemen meer gehad. Hoop dat dit blijft. Dank voor het advies!!
Henk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.