Toyota Avensis D4D: motor trekt in 1ste versnelling pas na 3000 t/m

Bouwjaar: 2000

Jonges,

Ik werk in bijberoep als taxichauffeur, en rijd met een Avenis D4D, waarop nu reeds 426.000 km op de teller staan. Als je optrekt in eerste versnelling, trekt hij pas vrij laat op, in de andere versnellingen moet je ook veel meer gas geven dan vroeger. Bij stevig optrekken braakt hij wel zwarte rook, maar geen abnormaal olieverbruik. Zou het kunnen dat de turbo te laat aanslaat? Heeft een D4D een katalysator die verstopt zou kunnen zijn? Want nadat je stevig hebt doorgetrokken, ruik je bij stationair draaien, rare geur, geen pure diesel, maar vermengd met iets anders, iemand een oplossing?? wel ijzersterke motor, en zalig om mee te rijden..

Japan

Geplaatst door Japan (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Japan (0), 18 jaar geleden

nog niemand een antwoord gevonden op mijn vraag??

ronie (0), 18 jaar geleden

hoi Ken,
Ben geen monteur maar de gegevens van 426000 km en alleen goed optrekkenbij hoge toeren lijkt op slijtage. Ga naar de garage en laat je compressie eens meten.

Groeten Ronie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.