Toyota Yaris: Navigatie systeem

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5

Geachte medeforummers
Is er iemand die mij kan vertellen of het mogelijk is het navigatie systeem (tns 200) te bedienen tijdens het rijden.
Nu is het zo dat wanneer ik ga rijden het scherm op tilt slaat en zodra je stopt je het weer kunt bedienen. In mijn andere wagen (geen Toyota)is hiervoor een instelling aanwezig. Het lijkt mij sterk dat dit bij de toyota niet aanwezig is alleen ik kan het niet vinden. Alvast bedankt voor jullie reacties.

manimean

Geplaatst door manimean (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

tarabeest (0) PRO, 16 jaar geleden

Is op zich alleen mogelijk door in de snelheidssignaal kabel een schakelaar te zetten zodat het signaal onderbroken wordt en je kunt bedienen. Als je de schakelaar weer terug zet werkt het navigatie weer normaal.
Het is trouwens de paars/witte draad wat in de kabelboom naar het navigatiecomputer gaat

manimean (0), 16 jaar geleden

Ik ga het proberen Tarabeest en laat het wel even weten
Alvast bedankt voor je reactie

ednael (0) PRO, 16 jaar geleden

De wet verbied bepaalde bedieningen tijdens het rijden! toyota navigatiesystemen zijn dus ook zo uitgerust, u kan inderdaad een schakelaar tussen de paarswitte draad steken maar legt meteen ook het systeem lam aangezie op deze moment uw systeem geen snelheidssignaal krijgt en als dusdanig niet kan functioneren!

groetjes, Eddy

manimean (0), 16 jaar geleden

Beste Tarabeest
Ik heb het geprobeerd en inderdaad wat Ednael zegt klopt, het systeem gaat op een gegeven moment inderdaad plat als je de draad niet opnieuw verbind. (nu begrijp ik ook de schakelaar)
Ik had gehoopt het eenvoudig voor elkaar te krijgen en het is jammer dat er geen elektronische beveiliging op zit zoals op mijn andere wagen. Het idee van de schakelaar is ook wat omslachtig helaas dus ik laat het er maar bij zitten en moet er maar rekening mee houden dat het niet gaat.

In ieder geval bedankt voor jullie reacties
Maurice

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.