Toyota Avensis 2010: Nieuwe koppeling slipt

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2ZR-FAE, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 108

Beste, Ik heb een Toyota Avensis uit 2010 en ben al 2x terug geweest naar de garage voor een nieuwe koppeling incl drukgroep, koppeling is 30k oud. Het probleem is dat de koppeling, eigenlijk al vanaf het begin, laat pakt. Het lijkt alsof de koppeling weer versleten is, maar dat is niet zo! Het systeem is ontlucht en de platen zijn als nieuw. Het lijkt alsof de platen niet hard genoeg tegen elkaar duwen, veer te zwak is of iets dergelijks. Kan het zijn dat de koppelingscilinders, master en slave, niet in orde zijn?
Alvast bedankt voor uw antwoord.
Mvg
Koen

K Warnar

Geplaatst door K Warnar (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

harry4203 (500) PRO, 1 jaar geleden

Ik heb dat probleem een paar keer gehad met een defecte slave-cilinder, echter niet bij toyota. Maar t proberen is t gezien wat er reeds gedaan is denk ik wel waard.

Monteur Senior (660), 1 jaar geleden

er zit maar een plaat in geen platen en de drukgroep zorgt voor de opsluiting niet je hulpcilinder

    Dankjewel voor je scherpzinnigheid - K Warnar (0), 1 jaar geleden

harry4203 (500) PRO, 1 jaar geleden

Dat is idd waar, maar het gebeurt wel eens dat wanneer de cilinder wordt teruggedrukt,(bij montage nieuwe koppeling bijvoorbeeld) dat ie inwendig beschadigd raakt waardoor de drukgroep bij losgelaten koppeling iets onder spanning blijft staan, met alle gevolgen van dien. En dit is niet door mij verzonnen, maar praktijkervaring.

K Warnar (0), 1 jaar geleden

Dankjewel mannen. Ik ga eens proberen.
Gr Koen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.