Toyota Avensis 2005: Toyota Avensis T25 2005 1.8 automaat P0171

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1ZZ-FE, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 95

Goededag beste,
ik heb een Avensis 1.8 AUT uit 2005.

Als ik de auto start en meteen wegrijd, dus de motor is koud.Temperatuurmeter is uiteraard nog helemaal beneden. Als ik dan bij de eerste stoplicht stilsta wat al na 1 a 2 minuten is, is de toerental aan het zoeken/zagen en dit merk je aan wat licht getril. Eenmaal op temperatuur is dit weg.
Dat heb ik dus vorig jaar gedaan meteen starten en wegrijden. Tijdens het zoeken/zagen van de toerental is 't motormanagement aangegaan. naar een garage laten uitlezen kreeg ik p0171. Uitgedaan en vervolgens normaal doorgereden. Vervolgens altijd gestart en ff laten lopen totdat de temp wijzer 1 streepje omhoog is. als je daarna wegrijd is er niks aan de hand, gewoon prima.

Nu na 1 jaar heb ik laatst de auto na 5 dagen gestart (was vrij koud buiten) en reed ik weer snel weg. Bij de stoplicht ging de toerental weer zoeken/zagen. Weer ging het motormanagment aan. En weer gaf die p0171 aan. er stond bij iets met mengsel en stroomtoever. Storing gewist omdat ik op het punt stond om een weekend weg te gaan.

Vervolgens naar de dealer gegaan. Zij vertelde mij dat er op dat moment ergens teveel lucht zat en dat het een momentopname is. De avensis is zeer gevoelig voor het starten en wegrijden.

(In 2020 was het lampje ook al aangegaan, meteen naar de dealer gereden en aan de computer gegaan. Het was de lambda van bank 1.)

Heeft iemand enig idee hoe dit nou in elkaar zit met de avensis? verder is het een heerlijke wagen.
Misschien wel bekend bij 1 van jullie.

Zie graag jullie reactie tegemoet.
Alvast bedankt.

Gr D.S.

Dino S.

Geplaatst door Dino S. , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Dino S., 5 maanden geleden

Heeft iemand hier antwoord op voor mij/?

alvast bedankt

STIP911 PRO, 5 maanden geleden

brandstofdruk laten meten, weet niet of deze auto een benzinefilter heeft?
inlaat controleren op lekkage

  oke... benzine filter zit in de tank tot zover ik heb begrepen.
  brandstofdruk laten meten en inlaat laten controleren bij de dealer? Of heeft u enig idee waar ik dit kan laten controleren?
  wel raar dat als de temp meter 1 streepje naar boven is, ik nergens meer last van heb vooral van dat zagen.
  Maar bedankt voor uw tip. - Dino S., 5 maanden geleden

martin19691, 5 maanden geleden

hoi , ik heb deze storing ook regelmatig . Deze wis ik elke keer , ik merk niks aan het rijgedrag van de auto. De storing is er meestal als de motor koud is en ook vaak als het regent en buiten koud is. In de zomer nooit storing.

  Hoi martin,
  inderdaad, maar als je de motor even laat lopen en een klein streepje van de temp.meter omhoog gaat heb je nergens meer last van. Heb je het ooit laten nakijken bij de dealer??
  Gr - Dino S., 5 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.