Toyota HiAce 2002: onder het rijden gestopt en niet meer willen starten

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 d4d

Hoi allemaal. heb hier een hi-ace met een 2.5 d4d moter. klant rijd en ineens stopt de motor. niet meer aan de gang te krijgen. nu ben ik zover dat hij geen diesel meer krijgt wel tot aan de pomp maar niet meer er na. er zitten 2 stekkers op de pomp voor afsluiters of regelaars. op elke stekker zitten 2 draden waarvan er 1 massa is en de andere geen signaal. welk signaal moet hier op staan en waar komt deze ergens vandaan. of heeft nog iemand anders een idee ???

mvgr

apalracer

Geplaatst door apalracer (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota HiAce? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

apalracer (0) PRO, 13 jaar geleden

opgelost onderbreking in de bedrading

apalracer (0) PRO, 13 jaar geleden

helaas weekje gereden en nu weer het zelfde probleem . zat hem dus niet in die onderbreking. verdorie. heeft er iemand een idee. heb hem proberen uit te lezen maar gaat niet. vorige keer lukte het 1 keer.

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

wat voor signaal kreeg je dan op die andere draad?? en blijf je die nu wel gewoon houden?

apalracer (0) PRO, 13 jaar geleden

dat weet ik niet meer precies maar bleek er niks mee te maken te hebben. nu hoorde ik vandaag dat het systeem-relais nog wel eens voor problemen zorgt. maar waar ergens zit deze. dan kan ik vanuit daar gaan meten. en of even snel van een andere overzetten om te testen.

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

ik kan je ook niet vertellen waar het zit. je kan bijv met een relais via de verlichting het systeem relais schakelen om te testen of het verbetering oplevert...

apalracer (0) PRO, 13 jaar geleden

ben er nu weer wat wijzer geworden . de dynamo gaf piekspanningen en daardoor was de accu voor de start niet meer voldoende en werd de ecu niet meer aangestuurd vanwege de spanningsval. nieuwe accu geplaatst wat denk je 16VOLT BIJ 2000TPM. dus dynamo eerst maken. en dan weer verder meten.

mvgr

apalracer (0) PRO, 13 jaar geleden

Wie weet of er laadstroomrelais extra inzit. weet echt niet waar deze zit of zit hij er niet in

kazan (0), 13 jaar geleden

hallo,
als je een te hoge laadspanning hebt ligt dit probleem gewoonlijk bij de alternator, deze spanningsregelaar is ofwel ingebouwd in deze,
ofwel demonteerbaar met twee schroefjes,
grtz marc

apalracer (0) PRO, 13 jaar geleden

Zo we zijn er uit was een fout in de zekeringskast. de terug koppeling naar de dynamo zat hier ook op, dus hij dacht dat ie meer moest laden. pff wat een gezoek . maar bedankt voor het meedenken

mvgr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota HiAce of stel zelf een nieuwe vraag.