Toyota Yaris: P1349

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2NZ-FE

Hoi,
Heeft iemand ervaring met het nokkenas magneetventiel van een Yaris 1300 VVTI? Wij hebben de storingscode P1349 uitgelezen en op advies van de Toyotadealer de nokkenas verstelling vervangen. Storing is ongeveer 15km weggebleven maar is nu weer terug. Heeft iemand een idee? Bij voorbaat dank. Groet, Johan

AAS73

Geplaatst door AAS73 (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 15 jaar geleden

Short to B+ in glow relay circuit or VVT system
dat is wat ik krijg

ik weet niet wat voor probleem de klant heeft dus ik kan moeilijk zeggen wat er loos is
want een benzine kan wel een glow relay hebben maar dat is dan alleen voor de koelvloeistof snel op temperatuur te krijgen.
dus moeilijk te zeggen

Toyota11662 (0) PRO, 15 jaar geleden

Bij een P1349 is het bijna altijd de nokkenas versteller! echter kan het zijn de de nieuwe vastgeschoten is tijdens het monteren? dit heb ik weleens meegemaakt!

Heb je de versteller zelf gemonteerd? en is diezelfde code uitgelezen?

Wat je ook kan doen is de OCV klep controleren! die zit als je voor de motor staat aan de linker kant net onder de kleppendeksel.

Ik heb je via mail een bijlage gestuurd die procedure kan je goed gebruiken om de storing op te lossen.

Succes ermee

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.