Toyota Avensis: "pfieeew" geluid bij D-4d motor 2000

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: D-4d

Ik heb een D-4d van 2000 met het volgende probleem. Na langer stilstaan (koudstart) start de auto om na kort ronddraaien direct af te slaan Na wederom starten moet de startmotor langer draaien voordat de auto pakt. Het vreemde is dat zo nu en dan een - pfieeew- geluidhoorbaar is. Soms weer wel en dan een poos niet. Alle snaren-riemen losgehad en spanrol/waterpomp vervangen, stuurbekrachtigingspomp is het ook niet. Turbo is goed auto rijdt en trekt nog prima. Terwijl de auto stilstaat en stationair loopt is het ook hoorbaar. Middel van Wynns gebruikt voor schoonmaken brandstofpomp, maar probleem blijft......


Wie o wie herkent dit? Is de brandstofpomp een zwakke plek bij deze motoren?

willem_dokkum

Geplaatst door willem_dokkum (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

abu (0) PRO, 16 jaar geleden

massavliegwiel verv.,en je probleem zal opgelost zijn

willem_dokkum (0), 16 jaar geleden

Huh, massavliegwiel? de auto loopt trillingsvrij, ook bij snel optrekken, koppeling etc. werkt ook goed. Ik begrijp niet wat het massavliegwiel hier mee te maken zou hebben. Het zit echt in/bij de brandstofpomp denk ik....ook omdat de start niet vlot verloopt. Als het het massavliegwiel zou zijn, dan zou de auto toch vlot moeten starten?

Kunt u aangeven, waarom u denkt dat het het massavliegwiel zou kunnen zijn? Ervaringen hiermee?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.