Toyota Avensis: Pinbezetting Radio Avensis voor Carkit inbouw

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: D4D

Ik wil graag een Carkit inbouwen. De standaard Radio CD speler in mijn Avensis is geleverd zonder installatiehandleiding.
Ik zoek de pn voor de MUTE aansluiting. Weet iemand welke dat is?

b.nieuwhof

Geplaatst door b.nieuwhof (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Jim Broerse (0) PRO, 16 jaar geleden

de mute werkt door hem aan massa te leggen. Ga met een proeflampje die een goede massa heeft de pinnetjes langs, op het moment dat de mute in schakeld dan weet je dat je het goede pinnetje te pakken hebt. De radio moet natuurlijk wel aan staan en het mag ook iets anders zijn dan een proeflampje, als ie maar aan massa ligt

groeten jim

b.nieuwhof (0), 16 jaar geleden

Bedaknt voor dit antwoord. Hier kan ik zeker verder mee. Ik had overigens op de diverse pinnen al de spanning gemeten. Behalve een continue stroomdraad en een stroomdraad op de accessoirestand waren er ook diverse draden met een voltage van ongeveer 2,8 en van 5,6. Ook waren er pinnen zonder spanning. Ik wil natuurlijk bij voorkeur niets beschadigen. Ik zou blij zijn met een tip in de richting van de juiste draad.

tarabeest (0) PRO, 16 jaar geleden

Achter op de radio zit een 5 of 6 polige vierkante stekker, hier in zitten vier draden voor de achterspeakers.
Naast de witte kabel is een aansluiting vrij en dat is de mute aansluiting.
Het kan zijn bij sommige carkits dat je een weerstand in de kabel naar de carkit moet zetten, dit merk je vanzelf als je de carkit is aangesloten en de radio speelt gewoon is het ok, heb je geen geluid moet je een weerstand plaatsen van ik dacht 6k ohm

ednael (0) PRO, 16 jaar geleden

als ik zou weten door iemand zou ik je de foto's van de stekkers door sturen en zo de mute aanduiden, maar weet spijtig genoeg niet hoe ik op dit forum een foto of bijlag moet steken!

groetjes, Eddy

b.nieuwhof (0), 16 jaar geleden

Hallo Eddy,

Het is me idd nog niet gelukt.
Maar als je die foto zou willen mailen maak je mij blij.

Bij voorbaat dank.

Ben

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.