Toyota Corolla Verso: plots trillen na tijdje op snelweg

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 D4D

Reeds enkele keren stel ik vast dat tijdens ritten op de autosnelweg na enkele tientallen km de wagen plotseling enorm begint te trillen. Het is niet snelheidsgebonden en stopt ook niet bij het verlagen van de snelheid met 10 of 20 km/u. Wanneer ik de snelweg verlaat en trager ga rijden gaat het trillen even plots weg als het kwam. Het trillen lijkt van de achterwielen te komen en de velgen hebben ook enorm warm wanneer het zich heeft voorgedaan.
in de garage werden de remblokken vervangen en de tweede keer wisten ze me te zeggen dat de handrem niet juist was afgesteld. Wanneer ik de auto opkrik en de wielen ronddraai vind ik toch dat de remblokken nog erg slepen (wel niet meer zo erg als in het begin toen de wielen amper 1 toer rond gingen), met het oog op een autovakantie van 1500km heb ik hierbij geen goed gevoel (als ik elke 30km de snelweg moet verlaten gaat het nogal lang duren vrees ik) hoe kan ik zien of de handrem juist is afgesteld? of kan er nog een andere oorzaak zijn, de lagers lijken mij nog ok (65000km).

marrob

Geplaatst door marrob (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

primera p11 (0), 13 jaar geleden

Komt dit niet gewoon van de verstuivers af of is tie soms aan het regenereren.
Dan krijg je ook dit verschijnsel.
Er zijn heel veel problemen met de verstuivers en roetfilter geweest van dit type motor.
Wat jij beschrijft kan hiermee te maken hebben.

marrob (0), 13 jaar geleden

Het lijkt me onwaarschijnlijk dat dit de oorzaak zou zijn. Het voelt aan zoals rijden over stevige kasseien. Volgens mij heeft deze uitvoering geen roetfilter?
Er waren idd problemen met de injectoren (als je hiermee de verstuivers bedoelt) maar dat gaf een klepperend geluid in mijn geval, dit is echt plots abnormaal zwaar trillen dat van achteraan lijkt te komen en waarbij de angst je om het hart slaat dat je wel eens een wiel zou kunnen verliezen.

primera p11 (0), 13 jaar geleden

Trillen ontstaat niet van het ene op het andere moment.
Als het in je remmen zit moet met het aantrekken van de handrem het trillen minder of meer worden.
Ik zou dat eens doen op het moment dat zich dat voordoet,wel voorzichtig op een snelweg.
Verandert er niets in het trillen ga ik toch echt aan verstuivers of iets dergelijks denken.

Nico8119 (0), 13 jaar geleden

Als het in de verstuivers zit, dan zouden de velgen niet warm worden. Misschien zit de remtang vast en moet 'ie eens goed worden schoongemaakt. Het wiellager zou het ook kunnen zijn. Dan krijg je ook flinke trillingen.

primera p11 (0), 13 jaar geleden

Zoals als ik al zei,zodra het zich voor doet even de handrem zachtjes aan trekken,verandert er iets in de trilling dan zit het in de remmen.
Blijft het hetzelfde dan zit het ergen anders.

marrob (0), 13 jaar geleden

Ik probeer van de week de remmen eens goed proper te maken om dan te zien wat het resultaat is.
Kan er iemand uitleggen hoe je kan zien of de handrem wel correct is afgesteld? En is het misschien normaal dat nieuwe remblokken de eerste 100den km's wat harder aanlopen dan normaal ivm het inslijten?
Ik meen me te herinneren dat er bij één van mijn vorige wagens wel eens kopervet aan de remblokhouders werd gedaan, kan dit een oplossing zijn voor slepende remblokken?

primera p11 (0), 13 jaar geleden

Remblokken slepen altijd iets,dat is normaal.

marrob (0), 13 jaar geleden

Ik heb alles nu eens goed zuiver gemaakt, het is nu afwachten wat het resultaat gaat zijn.

Wat ik nu ook wel opmerk is dat wanneer de wagen stationair draait en je het rempedaal hard blijft indrukken, deze na enkele seconden heel stil een drietal cm begint weg te zakken tot op een punt dat de motor sneller stationair gaat draaien. Dan voel je dat het pedaal terug begint tegen te drukken. Bij het loslaten en terug indrukken herhaalt deze cyclus zich steeds opnieuw.

Ik heb hier eigenlijk nog nooit bij stilgestaan en misschien is dat normaal maar nu viel me dat echt op.
Moet ik me hier zorgen over maken? Het remmen tijdens het rijden is volgens mij normaal.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.