Toyota Corolla: ruitensproeier werkt niet

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine

Ik heb een probleempje met de voorruitsproeier van mijn Corolla. Wanneer ik de stengel bedien gaan de voorruitwissers wel heen en weer, echter de sproeier werkt niet. Wanneer ik de achterruitsproeier bedien, werkt ie wel. Bij bediening voor, hoor je de pomp ook niet werken.
Ik heb het pompje doorgemeten: ~ 200ohm.
Op de stekker bij het pompje komt geen spanning bij het bedienen.
Het lijkt dus ergens in de spanningstoevoer te zitten.
Nu heb ik helaas geen handleiding bij deze auto en dus ook geen schema, dus ik kan niet zien welke zekering, welk relais of misschien nog iets anders het probleem kan zijn.
Wie heeft voor mij een tip?
As vrijdag APK :(

Arie Veld

Geplaatst door Arie Veld (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

limbra (570), 13 jaar geleden

denk dat het relais defect is , ik weet niet precies waar deze zit bij de corolla maar meestal zit deze in de relais kast onder de motorkap ,
op het deksel van de relais kast staat welk relais van de voorste sproeier is ,
op het zekeringen kastje staat ook op welke plaats de zekering zit , zekering kan zowel in de relais kast zitten als onder het dashbord in het zekering kastje.

marrob (0), 13 jaar geleden

De zekering zit in het zekeringenkastje links aan de pedalen
Het is zekering 14 helemaal rechts onderaan, maar aangezien de zekering zowel voor de ruitenwissers als voor de ruitensproeier dient zal het toch wel een relais zijn.
Waar die zit weet ik niet direct maar ik denk ergens in de motorruimte

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.