Toyota Camry: Plotse motoruitval

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4 cyl

Heel vreemd probleem: ineens valt de motor uit.Normaal loopt de motor perfect, geen hapering, niks. En ineens, als de motor op temperatuur is, kan hij zomaar uitvallen. Of niet. Na een paar minuten wachten start hij weer en is het weer wachten tot het weer gebeurt. Of niet. Ik denk aan een gecorrodeerd contact in een stekker, verdeelkap, relais. Ik heb al 'gemorreld' aan van alles terwijl de motor liep. De auto is 15 jaar oud, dus corrosie is niet zo gek. Brandstoftoevoer lijkt me ok, accu, alles verder prima. Nooit eerder problemen gehad.

hjstam

Geplaatst door hjstam (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Camry? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

ja ben ik met je eens ik zou zeggen mak de stekkers van de onsteking en andere sensoren eens los en controleer ze op corrosie.
de andere optie is als hij afslaat gelijk controleren of er nog een vonk is.


groetjes jan.

hjstam (0), 14 jaar geleden

Dank je voor je reactie Jan. Ik zal alle stekker langslopen. Ik dacht vanmiddag trouwens dat ik het al had gevonden, de stekker op de verdeelkap, maar dat bleek niet zo. Wat ik moet proberen is dus zodra de motor uitvalt kijken of er een vonk is. ga ik eens doen

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

ja want heb je geen vonk dan weet je dat je het in de hoek van de onsteking moet gaan zoeken.

groetjes jan.

tarabeest (0) PRO, 14 jaar geleden

De onstekingsmodule wil wel eens sneuvelen.

hjstam (0), 13 jaar geleden

Wel wat laat, maar toch. De oplossing zat hem in de startonderbreker. Deze was niet origineel, maar wel bij aflevering ingebouwd, met certificaat en alles erbij. Ik kwam erachter doordat het interval waarin de auto niet startte, mij deed denken aan de tijd die het duurt voordat de startonderbreker in werking treedt. We hebben de startonderbreker kortgesloten, probleem opgelost. Groot raadsel opgelost! moet ik zeggen.

jan T (20) PRO, 13 jaar geleden

ja die dingen willen ook voor ellende zorgen maar goed daar ben je nu weer vanaf.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Camry of stel zelf een nieuwe vraag.