Toyota Yaris 2002: pompend/hissend geluid

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 1SZ-FE, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 50

Mijn 2002 Toyota Yaris 1.0L 16v VVT-i, maakt wanneer in neutraal met de motor draaiende een soort pompend en hissend geluid. Waarna meestal de ventilator van de radiateur aanslaat. Is dit normaal/moet ik hier iets aan doen? Additionele informatie is dat ik een lekke radiateur heb... deze moet ik nog vervangen. Overigens had ik ook een OBD code: P0171, deze heb ik (voor zover blijkt) verholpen door de MAF sensor schoon te maken, deze was behoorlijk smerig. Voorheen maakte de auto ook uit het niets hoge toeren wanneer in neutraal, maar dit schijnt ook verholpen te zijn door de MAF sensor schoon te maken.

Hier een video voor geluid (goed luisteren, want het geluid van de motor is luider dan het pompen/hissen): https://youtube.com/shorts/FZy38fHd-Hk

Ik zou het zeer waarderen als iemand mij kan vertellen wat dit is en of het normaal is. Zo niet wat zou ik er aan kunnen doen?

coendg

Geplaatst door coendg , lid sinds 3 maanden geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.