Toyota Yaris 2004: Uitval digitaal instrumentenpaneel

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 1SZ-FE, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 48

Beste forumleden,

Mijn Yaris 2004 heeft een digitaal instrumentenpaneel. Deze bestaat vooral uit blauwe verlichting en daarnaast enkele elementen in rood (laatste streepjes snelheidsmeter). Af en toe valt alleen de blauwe kleur van het paneel uit.

Heeft iemand een idee hoe de verlichting van dit paneel werkt en wat er mis kan zijn? Kan het bv een stekkerverbinding zijn; een aantal elementen van het dashboard zijn vorig jaar los geweest ivm de terugroepactie met de airbags.

Alvast dank,

Michiel

Michiel-0478

Geplaatst door Michiel-0478 , lid sinds 3 jaar geleden

5 Reacties

Highway PRO, 1 jaar geleden

waarschijnlijk daschboard defect, neem contact op met kms

Michiel-0478, 1 jaar geleden

Dank je voor je reactie. Ik begrijp dat er iets defect is en aannemelijk nabij het display. Ik hoopte op iemand die het probleem kent voor ik het demonteer en doormeet. Opmerkelijk is dat het incidenteel optreedt. Je denkt dan snel aan een connector oid. Mvg Michiel

Michiel-0478, 1 jaar geleden

Ik heb dit probleem nog steeds, inmiddels bijna 2 jaar. Meestal werkt alles perfect maar af en toe gaat het LCD paneel flikkeren, geeft maar een deel vd info of gaat helemaal uit. Dashboard volledig uit elkaar gehaald. Printplaat en LCD bekeken maar niks kunnen vinden. Nu herinner ik me dat probleem voor eerst is opgetreden rond dezelfde tijd als het vervangen van de dynamo. Komt iemand dit verband bekend voor? Op de foto werkt display perfect.

  Beste Michiel-0478 al wat bekend over probleem uitvallen display. Ik heb zelf hetzelfde probleem namelijk.
  Op aantal forums spreekt men over vervangen flatcable / ribbon cable. - Justamember, 10 maanden geleden
  Ik ben er nog niet aan toe gekomen en liep vast op het punt dat mijn id sticker op het part weg is. Waarschijnlijk erafgevallen bij het uitwisselen van de airbags. Probleem is dat er drie types beschikbaar zijn en ik weet niet welke ik moet hebben.

  83800-0D010 DIGITAL METER, KM/H & W(POWER STERING)

  83800-0D361 DIGITAL METER, KM/H (12/2003 - )

  83800-0D391 DIGITAL METER, KM/H & W(POWER STERING) (01/2004 - ) - Michiel-0478, 10 maanden geleden
  Michiel dank. Op mijn sticker staat 0D391.
  Ik wil een nieuwe ribbon/flatcable uit proberen echter kan het meerdere mogelijkheden zijn. Aarding, opnemer toerental, printplaat, flatcable etc.
  Vraag, idee waar deze te bestellen (naast een dealer)? - Justamember, 10 maanden geleden
check

Beste antwoord, geplaatst door Highway PRO, 10 maanden geleden

Daarom zuil je wat moeten vervangen. Een haperend onderdeel kan het veroorzaken en kun je niet zien.

Michiel-0478, 8 maanden geleden

Paneel vervangen door gebruikte 83800-0D391 van Van Deijne.

Ergens gevonden dat mjd31 transistoren waarschijnlijk het probleem zijn. Als heg lukt paneel te repareren zal ik hetlaten weten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!