Toyota Carina E: rammelende wielophanging als je over een klinkerweg rijdt

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Ik heb vorig jaar vier de schokbrekers laten vervangen, stabilisator stang rubbers achter, stabilisator stang voor. Desondanks blijft de auto maar rammelen over een klinkerweg. Wie heeft nog suggesties?

gerritvdh

Geplaatst door gerritvdh (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Carina? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Nico8119 (0), 17 jaar geleden

Is het een geluid of trilt de auto? Ik heb zelf eens 'last' gehad van de luchtinlaatbuizen. Het schuimrubber waarmee de buizen aan elkaar zaten was verdroogd waardoor het hele luchtinlaatsysteem tot aan het luchtfilter onder de motorkap lag te rammelen. Dat gaf bij bepaalde snelheden en wegtypen een apart bijgeluid.

gerritvdh (0), 17 jaar geleden

[quote=Nico8119]Is het een geluid of trilt de auto? Ik heb zelf eens 'last' gehad van de luchtinlaatbuizen. Het schuimrubber waarmee de buizen aan elkaar zaten was verdroogd waardoor het hele luchtinlaatsysteem tot aan het luchtfilter onder de motorkap lag te rammelen. Dat gaf bij bepaalde snelheden en wegtypen een apart bijgeluid.[/quote]
Hallo Nico, Bij mij is het een kloppend geluid.

S@M (0), 17 jaar geleden

Hoi, je moet eens kijken naar de stabilisator stang. Die zit met kogelkoppelingen aan de carrosserie vast, en daar zit speling op. Is een bekend Carina E probleem.

gerritvdh (0), 17 jaar geleden

[quote=S@M]Hoi, je moet eens kijken naar de stabilisator stang. Die zit met kogelkoppelingen aan de carrosserie vast, en daar zit speling op. Is een bekend Carina E probleem.[/quote]
Probleem is inmiddels verholpen. Was inderdaad de stabilisatorstang. Bedankt in ieder geval voor de tip.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Carina of stel zelf een nieuwe vraag.