Toyota Corolla: Rare geluiden, koppeling

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Mijn vraag is wat er mis kan zijn als de auto bij stationair draaien een soort schurend geluid maakt? Het klinkt in ieder geval niet lekker. Als je de koppelingspedaal volledig intrapt gaat hij weer mooi rustig rondlopen. Kan dit met de hoeveelheid koppelingsvloeistof te maken hebben, zijn de platen versleten, is een drukgroep niet goed, rara wat kan hier aan de hand zijn? Het betreft overigens gewoon de standaard 5 bak, niet de 6 bak uit de G6. Alvast bedankt voor uw reactie.

Marcelllecram

Geplaatst door Marcelllecram (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

marcel zo als ik het lees lijkt het op een druklager zeker als het over is bij intrappen van de koppeling.
we kunnen het niet horen daarom mijn advies om het telaten horen aan een monteur.
mocht het zo zijn dan zal de koppeling vervangen moeten worden want alleen een druklager vervangen is niet wijs de boel moet toch geheel los.

groetjes jan.

Marcelllecram (0), 15 jaar geleden

Hoi Jan,
Dank voor je reactie. Twee monteurs, beide van een universeel bedrijf, menen dat er een nieuwe versnellingsbak onder moet. Soms schakelt hij ook moeilijk naar de 2, dus of het dat ook kan zijn weet ik niet. De druklager lijkt mij logischer, inderdaad ook omdat het over is als de koppeling helemaal is ingetrapt. Volgende week zal een (ex) toyota dealer het beoordelen. Ik zal in ieder geval laten weten wat het uiteindelijk was.

bis50 (0), 15 jaar geleden

[quote=Marcelllecram]Hoi Jan,
Dank voor je reactie. Twee monteurs, beide van een universeel bedrijf, menen dat er een nieuwe versnellingsbak onder moet. Soms schakelt hij ook moeilijk naar de 2, dus of het dat ook kan zijn weet ik niet. De druklager lijkt mij logischer, inderdaad ook omdat het over is als de koppeling helemaal is ingetrapt. Volgende week zal een (ex) toyota dealer het beoordelen. Ik zal in ieder geval laten weten wat het uiteindelijk was.[/quote]
volgens kan het nooit de druklager zijn die moet alleen herrie maken als het werking is.Spijtig misschien maar moet toch de bak zijn lagers van prise direkt.
bis 5o

Marcelllecram (0), 14 jaar geleden

Goedendag,
Bij deze nog een reactie om te laten weten wat het was... Het was namelijk de koppeling. Er waren 2 van de 4 veertjes kapot, 1 was vrijwel vergaan. De auto rijdt nu weer goed. Blij dat er nog een echte (Toyota) monteur naar heeft gekeken. Want de bak was en is dus goed...

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

nou marcel prachtig toch en aan je omschrijving telezen kon ik me ook niet voorstellen dat het je bak was.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.