Toyota Corolla: ashoes links voor vervangen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

de ashoes links voor, van de corolla van mijn zoon, moet vervangen worden. nu heb ik rechtsvoor gezien dat de hele aandrijfas verwijderd moet worden. hoe zit dat linksvoor en wat voor maatregelen moet ik treffen (versnellingsbak olie aftappen e.d.?). zijn er nog meer dingen waar ik aan op moet letten?

arie 't veld

Geplaatst door arie 't veld (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Bartuz (0), 14 jaar geleden

Je moet de veerpoot loshalen en de stuurkogel en de centrale bout/moer van de aandrijfas.
Dan kun je de aandrijfas vrij krijgen.
Je kunt een orginele hoes erop zetten dan moet je de oude hoes wegsnijden en misschien een borgveertje verwijderen in de homokyneet en dan met een hamer aan de achterkant tegen aan slaan.( niet te onbenullig )
Als het goed is moet ie los willen en kun je je hoes vervangen.
Je kunt ook een flexibele hoes er over heen doen dan hoef je de homokyneet niet los te halen maar die zijn wel van mindere kwaliteid.
En volgens mij hoef je bij allebei de hoesen de assen niet uit de bak te halen.
Succes

mvanoosten (0), 14 jaar geleden

wanneer je een flexibele universele hoes gebruikt hoeft de as er niet uit en hoeft je homokineet er niet af maar wanneer je een
orginele niet flexibele hoes beruikt kun je beter de as er wel af halen omdat je 9 van de 10 keer de homokineet er niet af krijgt aan wielzijde
en kun je dus beter de kineet aan de bakzijde eraf halen
mvg martijn

arie 't veld (0), 14 jaar geleden

vandaag de hoes vervangen. heb toch de as moeten uitnemen, want de homokineet aan de wielzijde was niet los te krijgen. absoluut niet te onbenullig geslagen met de (koperen) hamer. de homokineet bij de bak was eenvoudig te verwijderen, dus vanaf die kant gewerkt.
bedankt voor jullie bijdrage.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.