Toyota Corolla: Corolla rammelt op klinkers

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4E-FE

Tijdens het rijden over klinkers en flinke hobbels, komt er een geluid als mitrailleur rechtsachter vandaan. Wat zou dit kunnen zijn? Is het de pendelstang? Lijkt niet gebroken...

GuidoK

Geplaatst door GuidoK (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

24 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

schokbreker zelf

GuidoK (0), 14 jaar geleden

Tijdens het rijden op de normale weg merk ik helemaal niets aan de wegligging. En hoor ik ook niets. Is het dan de schokbreker zelf?

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

kan zeker zijn of de rubber warmee de schokbreker vast zit of indien aanwezig stabilsatorstangrubbers of draagarmrubbers dus er zijn nogal wat mogelijkheden

tarabeest (0) PRO, 14 jaar geleden

Waarschijnlijk zijn het de stabilisatorrubbers.

Japan (0), 14 jaar geleden

kunnen ook de remblokken zijn rammelen door te veel speling

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

achter?????????[quote=Japan]kunnen ook de remblokken zijn rammelen door te veel speling[/quote]

mvanoosten (0), 14 jaar geleden

waarschijnlijk zijn het inderdaad de de rubber waarmee de stabilisator stang achter tegen het carosserie zit bevestigd je dan vaak een
geluid dat lijk alsof er de uitlaat ergens tegen aan klapt
probeer die rubbers maar eens te vervangen het komt nog wel eens voor en ze zijn niet heel erg prijzig ik niet precies meer hoeveel
mvg martijn

GuidoK (0), 14 jaar geleden

Heb de rubbers vervangen, maar het probleem blijft. Heb wel het idee dat de kleine rammel iets minder is. Zijn inderdaad niet duur 19 euro per 2. Zouden het dan toch de pendelstangetjes tussen fusee en stabilisatorstang zijn?

tyko (0), 14 jaar geleden

uitlaat?

GuidoK (0), 14 jaar geleden

Heb zojuist schokdempers achter vervangen. Ook gelijk nieuwe pendelstangetjes gemonteerd. Uitlaat hangt heel goed op met rubbers, en als ik ermee schud komt hij ook nergens tegen aan. Dus ik weet niet wat het nu nog zou kunnen zijn. Iemand hetzelfde gehad, of een idee???

GuidoK (0), 14 jaar geleden

Zou het een kapotte wiellager kunnen zijn? Zo ja, is dat makkelijk zelf te meten, en met welk gereedschap?

GuidoK (0), 14 jaar geleden

Als ik heel het toyota gedeelte terug lees van dit forum, kom ik het probleem veel vaker tegen. Ik heb alleen nog nergens de oplossing voor mijn, probleem gevonden. Vaak zijn het de stabilisatorrubbers, deze heb ik echter al vervangen. Schokdempers kunnen het ook niet zijn, omdat ik die ook vervangen heb. Ik heb ook al alle losse dingen uit de auto gehaald, maar dit scheelt ook niets. Komende zomer ga ik met deze auto naar Roemenië, dus moet ik het probleem verholpen hebben. Anders wordt ik horendol van het geklapper. Heeft iemand nog een oplossing?

Hooghe jozef (0), 14 jaar geleden

als het 1 gerammel is en dit enkel op slechte weg dan is dat heel goed mogelijk dat het aan loszittende remblokken scheelt : wiel af en ne keer proberen of dat niet te los zit. aangezien je al alles vervangen hebt schiet er nie veel meer over he . of liggen er kiezelsteentjes in uw uitlaat???(ik heb mij daar ne keer rot achter gezocht op werk die gast zijn kind had da gedaan!!!)

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

heeft die achter remblokken dan????

GuidoK (0), 14 jaar geleden

Achter zitten trommelremmen.

GuidoK (0), 14 jaar geleden

[quote=Hooghe jozef]als het 1 gerammel is en dit enkel op slechte weg dan is dat heel goed mogelijk dat het aan loszittende remblokken scheelt : wiel af en ne keer proberen of dat niet te los zit. aangezien je al alles vervangen hebt schiet er nie veel meer over he . of liggen er kiezelsteentjes in uw uitlaat???(ik heb mij daar ne keer rot achter gezocht op werk die gast zijn kind had da gedaan!!!)[/quote]
Hoe controleer je of er steentjes in de uitlaat zitten? En kunnen die zo'n sterk geluid veroorzaken dan?

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

gewoon zo tegen je uitlaat trappen

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Leuk he die kinderen..

Michiel7811 (0), 14 jaar geleden

Heb je al een de banken plat gelegd, reservewiel en afdekplaat eruit gehaald en dan iemand anders over een hobbelweg laten rijden terwijl jezelf in de achterbak zit. Je moet toch meer op onderzoek uitgaan.
Liefst ook het afdekplastic boven de schokdemper weghalen.

En dan luisteren maar...

Als het niet werkt kun je ook gaan zoeken door bepaalde verdachte delen onder spanning te zetten. Vervolgens kun je kijken of het geluid wegblijft of veranderd. Bijvoorbeeld met een sjorband een beetje aan de stabilisatorstang trekken of aan de uitlaat etc.

Zoiets moet toch te vinden zijn.

Misschien zit er iets los in de uitlaat, giet de uitlaat vol met water en rijdt over de hobbelweg...kijk wat er gebeurd.

Michiel

Michiel7811 (0), 14 jaar geleden

Hallo Guido,

Ik had ook wat geluidjes uit de achterwielophanging. (corolla 98 diesel)

Ik heb de dempers (kayabe genomen) vervangen en de stabilisatorstang rubbers.

Aan 1 kant zit er iets speling in de pendelstangetjes. Rubber was lek.

Weet jij wat deze stangetjes (origineel) kosten?

Had je ook speling in deze stangetjes?

Is het probleem nu opgelost bij jou?

Was na vervanging van de dempers uitlijning nodig? (bij mij lijkt het van niet)

Groet,

Michiel

ex-monteur (0) PRO, 14 jaar geleden

idd iemand laten rijden en zelf 8erin gaan luisteren is een goede truc.
ook kun je zelf beetje onder de wagen kruipen en lukraak tegen verschillende onderdelen slaan die het mogelijk kunnen veroorzaken.
Kijk trouwens ook ns naar de ophanging vd 8erbumper. Heb al vaker meegemaakt dat een 8erbumper trilt...
Ben benieuwd of je het opgelost krijgt, rammeltjes zijn vervelend en soms gewoon niet te lokaliseren.

Grt W...

GuidoK (0), 14 jaar geleden

Nou, achterbumper en uitlaat zijn in ieder geval uitgesloten. Achterbumper ligt er nu af. Gebeurd nog steeds. Ik heb ook al met de uitlaat lopen schudden en er tegen schoppen: niets te horen. Hangt perfect op. Dat wordt dus weer verder zoeken.

@Michiel7811: Uitlijning na vervanging van de dempers is niet nodig, zolang je verder alle stangen laat zitten. Een pendelstangetje kostte mij €45, was alleen niet origineel, maar van Moog. Zijn ook goede.

ex-monteur (0) PRO, 14 jaar geleden

missch nog n ander idee-tje. zitten de hitteschilden boven de uitlaat missch los? en had je al geprobeerd een ander te laten rijden en zelf 8erin te luisteren? op die manier kun je in ieder geval missch bepalen of de rammel vanuit t interieur komt of van buiten. wat ook nog een mogelijkheid kan zijn is dat er ergens een schroefje of klemmetje in de carrosserie is geval, bijv tijdens een vroegere reparatie. dit gebeurt ook weleens wanneer een nummerplaat 8eraan vast zit met popnagels. wil je dan de nummerplaat vervangen, dan boor je de popnagels door, waardoor een deel ervan in de 8erklep valt. dit kan uiteraard gaan trillen. remedie: je hebt speciale lijm in spuitbus waaraan een lange slang zit. dezwe kun je via gaten in de carrosserie op de juiste plek duwen en spuiten. al het los liggende spul plakt hieraan vast waarna zulke rammeltjes weg zijn. of missch rammelt de kentekenplaat(houder) tegen de 8erklep. beetje kit er8er is vaak al genoeg om dit op te lossen. verder sluiten alle deuren goed?

grt W

GuidoK (0), 14 jaar geleden

Ik heb volgens mij nu de oplossing gevonden. In het rechter achter spatscherm zit een lange deuk in de lengte van de auto (is niet bekend hoe die er ooit in is gekomen). Ik ben lang geleden aan het uitdeuken geweest, maar het was nog niet helemaal in originele staat. Waarschijnlijk worden de klappen van de schokdemper hier naar door gevoerd. Omdat deze vlakbij aan het chassis zit bevestigd. Daardoor ontstaat waarschijnlijk het geluid. Ik heb nu om te proberen, die ruimte volgestopt met stevig, dik schuimrubber, en het geluid lijkt inderdaad bijna weg.

Ik zal binnenkort wel de definitieve uitkomst geven

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.