Toyota Corolla: Remmen achteras Corrolla 2001

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900 Peugeot

Mijn dochter heeft een Corolla diesel van 2001 van de achteras piepen de remmen.
Ik zou dat na willen zien want ik denk dat de remblokjes vastzitten.
Nu is mijn vraag heb je daar speciaal gereedschap voor nodig zoals bv de VW golf waar ook de handrem op de achteras zit en waar je om de remklauw te openen deze zuigertjes terug in moet draaien.
Of kan men deze gewoon terug open duwen.
Volgende week ga ik er aan beginnen en dan weet ik graag hoe het zit met de handrem die ook op de achteras zit.
Tips in verband met het vastzitten van de remmen bij dit type Corolla altijd welkom.

Ik dank u bij voorbaat voor uw hulp.

Sus11208

Geplaatst door Sus11208 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

matthijs1 (0) PRO, 16 jaar geleden

Hallo Frans, Bij de corolla heb je geen speciaal terugstelgereedschap nodig, dus de zuiger kan je gewoon terug drukken.
De handrem zit in een trommel net als bij mercedes, is binnenzijde schijf.
Let wel op de geleidebussen, deze moeten goed gangbaar zijn, de onderste wat meer als de bovenste i.v.m. een rubber om tikken met remmen tegen te gaan. gebruik voor de blokken kopervet en voor de geleiders ate zuurvrije vasoline

suc6 thijs

Sus11208 (0), 16 jaar geleden

De handrem zit in een trommel net als bij mercedes, is binnenzijde schijf.
Ha dat wist ik niet , ik heb er nog geen wielen af gehad.
Nu weet ik tenminste dat ik geen speciaal gereedschap nodig heb, en als het zo is voor de handrem als bij mercedes daar ben ik genoeg mee vertrouwd, ik heb altijd VW AUDI en Mercedes gedaan dan zal het bij nen Toyota ook wel lukken zeker.
Volgende week moet ze hem maar eens brengen en dan duw ik ineens nieuw remblokjes, ik monteer ook altijd ingevet met speciaal vet en dan komt dat nog alleen terug als de remblokjes versleten zijn.
Ik dank u in ieder geval al voor uw antwoord.

Groeten Sus

Jan20ma (0) PRO, 16 jaar geleden

Opgelet! De zuiger van de remklauw moet je wel degelijk terugduwen en draaien tegelijkertijd! Wij doen dit bijna dagelijks met speciaal gereedschap. Het is echter ook mogelijk zonder dat gereedschap maar dan ben je wel best met twee. Iemand die op de zuiger duwt en een andere die met een bektang tegenwijzerzin draait.
Het gebeurd veel dat de remschijven gecorrodeerd zijn(dit verminderd de remwerking). Wij draaien ze dan af.

Sus11208 (0), 16 jaar geleden

Ik heb de remblokken vernieuwd en het was zoals Jan20ma zei met speciaal gereedschap.
Dat heb ik even gaan lenen op mijn vroeger werk. Ik heb alles ingevet met speciaal vet (achterkant en alle vlakken waar de blokjes in de geleiders gaan) zo kan hij er weer tegen tot de blokjes versleten zijn.
Moesten ze dat doen bij alle nieuwe wagens dat zou veel remblokken schelen, ik heb er oa. bij Mercedes bergen vervangen halfversleten maar pot vast geroest in de remklauwen.
Dat terugdraaien van de zuigertjes raad ik toch aan met speciaal gereedschap te doen hoor, ik had in het begin een soort grote schroevendraaier gemaakt die op mijn slagmoersleutel paste dat ging redelijk goed.
Ik kon dan de zuigertjes indrukken en draaien tegelijk tot dat ik daar eens een keertje uitschoot, het had me een paar vingers kunnen kosten.

Beste groeten nog.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.