Toyota Corolla: roest op vliegwiel

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 L vvt-i

Hallo allemaal,
Ik heb een corolla uit 2001 type E11 met 1,6L vvti-motor.
Voor de winter heb ik met tectyl eens de onderkant van de auto nagekeken op evt. roest.
Dit is eigenlijk wel in orde.
Alleen als ik zowat midden onder het motorblok kijk aan de linkerkant dan zie je een stukje van het vliegwiel zitten, en daar zit best wel roest op. Ik heb vaker onder motorkappen stukken vliegwiel gezien, maar die zijn dan aan de bovenkant van het motorblok zichtbaar. Maar bij de corrolla zit dit aan de onderkant van het blok en krijgt veel water enz. te verwerken.
Nu snap ik wel dat een massa stuk metaal als een vliegwiel best wat roest kan verdragen, maar toch vraag ik me af of dit niet eigenlijk beschermt moet zijn, is het dus normaal dat je een stukje vliegwiel "bloot" kunt waarnemen?? en er ook nog roets op zit??
groet, Peter

delpa31

Geplaatst door delpa31 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Jan20ma (0) PRO, 16 jaar geleden

Normaal zit er daar een pvc plaatje voor. De vorming van oppervlakkige roest op je vliegwiel mag je niet veel zorgen baren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.