Toyota Avensis: Remschijven achter: losmaken?

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: D4D

Problem: mijn Toyota Avensis van 2003, laatste van de 'oude' serie, is aan nieuwe achterremschijven en blokken toe. Nog lang niet op, na 200000 km, maar ze zien er zo verroest uit dat er nieuwe op mogen. Klauw en blokken liggen er al langs, maar de remschijf wil niet los. Kruipolie, WD40 helpen niet, trekker ook niet meteen, kloppen evenmin. Ik zie nergens een klein schroefje waar trommels of schijven soms mee vastzitten, en toch wil het ding niet van de as komen. Mis ik ergens iets, speciale truuk?
En het weer indrukken van de rempomp, zou het kunnen dat ik met de zuiger moet draaien, in plaats van gewoon indrukken? Misschien even in een apart topic vragen..

LOMAX

Geplaatst door LOMAX (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

LOMAX (0), 14 jaar geleden

De helft van het probleem is opgelost: terwijl ik hier zat te typen, heeft de kruipolie nog wat doorgewerkt. Nog een extra draai aan de trekker, een tik op de schijf, en de zaak kwam er met een knal vanaf. Nu het pompje nog...

770 (0) PRO, 14 jaar geleden

De strooizout heeft goed zijn werk gedaan dit jaar .
Het roest bij mij ook al.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.