Toyota Tercel: Reparatiehandleiding 2A-motor Tercel De Luxe 1.3 (AL11)

Bouwjaar: 1982

Ik zoek een reparatiehandleiding voor mijn Tercel met 2A-motor. Op internet staan wel wat Engelse boeken voor een Tercel, maar er staat geen foto bij en uit de informatie kan ik niet aflezen of die wel over het juiste motorblok gaan. In Amerika werd de Tercel namelijk met een 1.5l blok geleverd. Instructieboekje heb ik wel, ik moet echt afstelgegevens hebben en met name de bouw van de caburateur. Hij slaat namelijk gelijk weer af na het starten. Vooral bij vorst is het starten soms een heidens karwei (en dat bij een Toyota...) Inmiddels ben ik er al aan gewend, maar het blijft vervelend. De brandstofleidingen zijn schoon, brandstoffilter is schoon, ontluchting tank is goed dus vermoed ik dat er vuiligheid in de caburateur zit. Als hij 1 keer loopt en de motor is een beetje opgewarmd is het prima, maar de stationairloop is niet helemaal regelmatig. De toerenteller danst een heel klein beetje. Ontsteking staat op tijd en ik neem even aan dat de bougies en kabels goed zijn, aangezien regenval/mist geen enkel probleem is. Vorst is echt de boosdoener en dus is het volgens mij een te arm mengsel bij het starten, maar de chokeklep sluit wel goed en als de motor loopt, draait hij ook het juiste versnelde toerental. Dus, of er lekt benzine weg tussen sproeier en brandstofpomp, of er is iets mis in de vlotterkamer, of de caburateur is vies van binnen.

Iemand nog tips voor het verhelpen van het probleem of een kopie van een reparatiehandleiding... Graag reactie!

Starley Ferrari

Geplaatst door Starley Ferrari (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Tercel? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Michiel7811 (0), 19 jaar geleden

Misschien kun je eens bij een grote bibliotheek binnenlopen en kijken of ze hem hebben. Anders een vergelijkbare Toyota uit 82.
Michiel

Michael7698 (0), 19 jaar geleden

Je kan een busje carburateurreiniger proberen.kan nooit kwaad.
Succes
Michael.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Tercel of stel zelf een nieuwe vraag.