Toyota AVENSIS: Resonerend geluid bij 1500 toeren

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2AD-FHV, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 130

Goede morgen,
ik heb een resonerend geluid bij ongeveer 1500 touren bij stabiel rijden en rustig een beetje gas los of een koppeling intrappen. Ik heb vanochtend een filmpje gemaakt, hij staat hier: [yt]https://www.youtube.com/watch?v=lV28xAHV...[yt].

Het geluid komt voor mijn gevoel van ergens onderkant links voor, dus net iets links onder van bestuurder. Het klinkt als een stuk harde plastic of een stuk tin die dan bij koud weer ruimte krijgt om te vibreren doordat de omgeving krimpt. Dit komt voor ALLEEN in de winter of bij buitentemperaturen van onder de 15 graden. Als het warmer is dan 15 graden dan wordt het steeds minder tot niks. Heeft NIKS te maken met temperatuur van de motor of hoe lang de motor al draait. Ook is het veel meer en vaker hoorbaar bij rijden dan stationeer.
Ik rij zo al 2 jaar en elke winter is het weer raak, super irritant. Ik kan hem naar garage brengen maar dan moet ik wel ongeveer weten wat het kan zijn, anders zijn ze 4 uur bezig en alsnog weten ze niks. Als iemand dit weet of een vermoede heeft, aub. laten weten. Alvans bedankt.

Suljkan

Geplaatst door Suljkan (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Suljkan (0), 4 jaar geleden

Niemand? Ook geen indicatie type: dit zou kunnen zijn of dat zou kunnen zijn, of misschien dit...? Temperaturen buiten zijn laatste tijd hoger geworden en dat betekent dus dat als ik naar de garage ga dan is niks meer te merken van die geluid. Dan kan ik ook niet aanwijzen om dit of dat te controleren.

kaleido 1 (1350) PRO, 4 jaar geleden

Maakt het uit of de airco aan of uit staat ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.