Toyota Yaris Verso: scharpend, schurend geluid bij opdrijven toerental

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3cc

Ik kocht mijn Yaris verso 2de hands toen hij 5 jaar was van een particulier en tot een voor enige tijd was ik echt tevreden over de wagen. Sinds een tijdje hoor ik een slepend scharpend geluid en het komt van onder de motorkap en is dus niet alleen te horen als hij rijd. Wanneer de motorkap openstaat, de wagen draait goed op ralentie zonder enig verkeerd geluid, maar als ik gas bijgeef hoor ik een geluid net of er een ventilatieschoep sleept of zo. Ook als k rijd en de koppeling indruk blijft het geluid hoorbaar. In het begin hoorde ik een fijn piepen wat nu anders klinkt en erger wordt en daarom ging ik naar de garage en deze zei dat dit niet erg was en heeft de 2 riemen vervangen. Nu zou het gedaan zijn. Dan maar met de auto naar huis en nu hoor ik het nog steeds. De auto heeft nu wel 201000km. Volgens de garage kan het niet de distributieriem zijn want in dit model zou een distributieketting zitten en deze gaat zelden stuk. Ik ben er niet gerust in. Kan iemand mij hier raad over geven en zou dit een grote kost zijn. De wagen is toch al 13 jaar maar rijd verder heel goed.

ccke

Geplaatst door ccke (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

voyager (0), 9 jaar geleden

Geeft ie het geluid als je optrekt in een versnelling? Mogelijk komt het geluid van de tweemassa vliegwiel.

ccke (0), 9 jaar geleden

Wanneer je begint te rijden hoor je het en blijft het slepen.
Maar bij stilstaan en vooraan in de motorkap zien en daar aan de gaskabel trekken hoor je het ook en dan tijd hij niet.
Dan gebruik ik de versnellingsbak toch niet?

voyager (0), 9 jaar geleden

In het geval dat het evt. tweemassa vliegwiel is, hoor je het zodra de motor draait. Anders toch aan een monteur laten horen. Die zal het geluid beter kunnen lokaliseren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.