Toyota Corolla: schiet uit de 5de versnelling

Bouwjaar: 1994

Hoi,

Mijn corolla uit 1994 (160.000km) schiet uit de 5de versnelling. Dit gebeurt als ik het gas wat sneller loslaat en daarna weer intrap. Het lijkt ook alsof de zaak wat los zit als je met het gas speelt, of is dat bedrog? Wat moet er gebeuren om het te repareren en wat zijn zo typisch de reparatiekosten?

Veel dank,
Japie

jaap4726

Geplaatst door jaap4726 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

LancerGTI (0), 18 jaar geleden

Bij m'n Lancer iets soortgelijks gehad. Ik dacht zelf aan een zittinkje dat was uitgesleten, dus ik probeerde de pook in z'n 5 te houden terwijl ik het gas weer in trapte en toen voelde ik een enorme ruk aan de pook. Meteen naar de garage gegaan en toen bleek het tandwiel van m'n 5 tegen de achteruitversnelling aan te lopen, omdat de borgmoer was losgegaan. Achteruitversnelling vervangen (verbrand!!!), 5e versnelling geborgd en olie voor 260 euro.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.