Toyota Corolla: schokbrekers achter maken geluid???

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2c

heb pas een corolla diesel gekocht, ben er erg tevreden over, het valt me alleen op dat wanneer ik weg rij, ik altijd n plokplok geluid hoor van achteren. ook wanneer ik op een straat tegel weg rij hoor ik dit geluid (n soort rammelen) vooral bij kuilen en hobbels.

ook bij zware belading zoals 4 personen en bagage blijf ik dit geluid horen. heb er ff naar gekeken en het valt me op dat de rubbers onderaan gescheurd zijn! Kan dit kwaad? de wagen ligt verder goed op de weg, hoe veel km gaan schokbrekers mee?

auto heeft 190k gelopen, mijn broer had de zelfde auto en deze reed bij 380k nog met orginele, ook deze rammelde wat maar is dat normaal?

alvast bedankt


grt ward

post767

Geplaatst door post767 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

omega8258 (0), 17 jaar geleden

ik heb hetzelfde probleem gehad met een Fordje. Heb toen de rubbers vervangen en probleem was opgelost.
het komt ook voor dat de bovenste ring van de veer afgebroken is en je daardoor ook zo een geluid krijgt.

Nico8119 (0), 17 jaar geleden

Ik heb bij mijn '94 model bij ongeveer 250k de achterschokbrekers vervangen en bij 330k de voorschokbrekers. De voorschokbrekers waren toen al zover heen dat de auto geen goede grip meer had. Ik zou ze als ik jou was nu vervangen. Dan heb je het meeste plezier van je uitgave. Als je wacht tot het moet, dan doe je de auto even later weg met bijna nieuwe schokbrekers.

post767 (0), 17 jaar geleden

Er is mij verteld dat het ook aan de rubbers van de stabilsatoren achter kan liggen deze maken scijnbaar het zelfde geluid!
auto is 2 weken geleden op de testbank vd kwikfit geweest en schokbrekers waren volgens hen ok!

is dit mogelijk???

Battle (0), 17 jaar geleden

het kan ook alleen maar een losse moer boven aan de schokbreker wezen.

Nico8119 (0), 17 jaar geleden

Ward,
Ik denk dat ik weet welk geluid je bedoelt. Mijn Corolla had dat ook met een volle tank. Met een minder volle tank was het geluid weg. Helaas voor jou heb ik nooit onderzocht wat het was...

Fazero (0), 17 jaar geleden

Het kunnen de schokdempers zelf zijn. Door het snel openen van de klepjes in de demper kunnen schokgolven ontstaan die je hoort. Ik werk zelf bij een schokdemperfabrikant en dit is een probleem wat vaker voorkomt. Vaak wordt geprobeerd dit te voorkomen maar bij jouw dempers is dit dus niet gelukt. Oorzaak dat ze snel openen kan zijn dat de klepjes lichtelijk blijven kleven. Kun je er achter komen of het originele of aftermarket dempers zijn? Misschien heeft de vorige eigenaar een paar goedkope dempers bij de KwikFit ofzo laten monteren. Als je goed spul wilt met een lange levensduur zou ik voor de betere merken gaan. En laat ze testen bij een specialist met een valbank. Niet bij iemand die de hefbrug een paar keer schokkend laat bewegen en daaruit afleidt of de dempers goed of slecht zijn.

post767 (0), 17 jaar geleden

de dempers zijn nog origineel toyota en de auto ligt nog als een blok op de weg! denkdat de dempers qua werking nog 100% zijn
het is alleen het geluid!

P.Rutser (0), 17 jaar geleden

rubbers voor de stabilsatorstang kosten +/- 7 euro per stuk bij de toyota garage daar krijg je geen hoofdpijn van ,van die rammel wel
ik heb hetzelfde gehad stang even losgemaakt om het zeker te weten . daarna de rubbers vervangen is een klein klusje 4 boutjeslos en vast

ton .

Jim Broerse (0) PRO, 17 jaar geleden

zeker weten de stabi rubbers, zeker met die km stand. rubbers kosten niks en scheelt een hoop ergernis.

gr jim

Toyota11662 (0) PRO, 17 jaar geleden

stabilisatorstangrubbers achter. kost inderdaad niks

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.