Toyota Starlet: Schokdempers

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Beste mensen,

Ik heb niet echt een probleem, maar meer een korte vraag.
Ik had een rotte schokdemper linksachter, heb meteen een hele veerpoot links en rechts gehaald op de sloop.
Je voelt het verschil meteen linksachter, maar het lijkt erop dat de auto aan de rechterachterkant meer stuitert dan voorheen. Maar dit weet ik niet helemaal zeker.

Nu wil ik weten hoe ik kan herkennen aan de buitenkant of een schokdemper verrot is. Kan ik de demp kracht op een manier testen zonder hem weer helemaal te moeten monteren (niet dat het echt veel werk is).

Ik wil dus kijken in hoeverre die oude rechtsachter schokdemper nog dempt in vergelijking met de 'nieuwe' gemonteerde rechtsachter schokdemper. Wie kan me vertellen hoe ik dat het beste kan testen?

toyodastarlet

Geplaatst door toyodastarlet (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Starlet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Nico8119 (0), 13 jaar geleden

Je kunt er even mee langs een filiaal van een landelijke keten van een autobandenboer gaan; die hebben meestal een schokbreker tester (vergeet de fooienpot niet). De test is niet heel erg nauwkeurig (hangt ook af van de bandenspanning) maar geeft wel een indicatie. Je had beter beide veerpoten kunnen vervangen. Als 1 kant slecht is, dan zal de andere kant niet veel beter zijn.

daandc (0) PRO, 13 jaar geleden

Wat nico al zij je had beter alle 2 de kanten moeten doen.

Het liefst met schokbrekers van de zelfde auto nu heb je zeker weten verschil in demping .( het liefst nieuw 100% betrouwbaar )

Bij de bandenboeren is de schokbrekertest is niet altijd betrouwbaar .

Mij is geleerd een keer stevig drukken op de kont van de auto en dan mag de auto niet meer dan 2 keer op en neer veren dit is een richtlijn om de conditie te controleren .

Maar mijn ervaring is dat ie gelijk de slag dempt .

toyodastarlet (0), 13 jaar geleden

Ik heb ook beide veerpoten vervangen. De linker was echt gaar, ook bij de APK, dus ik heb gelijk links en rechtsachter vervangen, alleen het lijkt erop dat de vervangende rechtsachter nog slechter was dan de originele.
Maar bedankt voor de tips, ik ga even langs. De linkerkant veert niet op, de rechter ongeveer 1x. Merk wel dat het scheelt in wegligging. Als ik een keer geld teveel heb koop ik wel nieuwe schokdempers.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Starlet of stel zelf een nieuwe vraag.