Toyota Avensis: Slappe achterveren

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 D4D

Bij mijn Avensis Wagon van 2003 valt mij op dat bij enige belading de wagen snel door z'n veren gaat zakken.
Onbeladen staat de wagen gewoon vlak. Ik heb van de dealer vernomen dat de 'heavy duty' veren nogal afbreuk zouden doen op het veercomfort, wie heeft hier ervaring mee? Is er niet een tussen oplossing mogelijk?
De wagen wel iets verhogen van achter met de standaard vering?

Walther11923

Geplaatst door Walther11923 (0) , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

gasgevuld van de firma monroe...doet al wonderen....

Picnic8956 (0), 17 jaar geleden

Ik heb bij meerder wagen erg goede ervaringen met hulpveren. Wie weet zijn deze ook voor de avensis te krijgen. Bij de Picnic vond ik het erg prettig. Hij staat wel wat hoger 3cm, maar je merkt het pas bij extra belading, dan veert deze niet zo diep door.

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

ik ben zelf niet zo'n voorstander van hulpveren als men niet vaak met flinke belading rijdt...auto krijgt nogal een springerig karakter...

met caravan of dagelijks flinke belading is het indd een must...maar bij normaal gebruik zijn gasgevulde dempers ook al een verbetering.

Picnic8956 (0), 17 jaar geleden

Klopt arie de monroe schokdempers zijn normaal gesproken erg goed. Ik heb deze echter bij mijn avensis wagon uit 1999 toen gemonteerd (reflex), echter vond ik het niet fijn rijden. Bij een wagen met slappe veren, zoals veel toyotas hebben, (camry, picnic, avensis, ) ervaar ik het als prettig. Ook bij mijn fiat marea weekend 2.4tds heb ik hulpveren gehad en ook dat was goed bevallen. De veerweg wordt bij 'leeg' gebruik langer maar ik heb het springerige niet gemerkt. Extra zware veren, zoals bij een gastank vaak gebruikt worden, zijn bij toyota wel een verbetering maar zijn vaak weer duurder dan hulpveren.

Walther11923 (0), 17 jaar geleden

Toyota levert voor de avensis wel de zwaardere veren, maar zijn die nog comfortabel? een set komt op ongeveer 180 euro. Wie weet wat de monroe's ongeveer kosten?

Picnic8956 (0), 17 jaar geleden

monroe reflex, ongeveer 144 euro ( bruto) excl. monage voor het model tot half 2003.

Walther11923 (0), 17 jaar geleden

Ik neem aan dat het een setprijs is. Ik heb van monroe een type doorgekregen E4989. Daar kan ik wel mee verwacht ik.

Picnic8956 (0), 17 jaar geleden

E4989 Schokdemp.achter, Veerpoot Gas Gevuld Reflex Monroe, 148.00

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.