Toyota Camry: soms ,Hoog/laag schomel tot afslaan en inhouden bij gas los

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2 /4cyll

...Goeien dag, zal mezelf gelijk voorstellen; Rob' 37 'uit vlaardingen (nabij R,dam),heb voor het eerst een Camry'99 met -190000 km / lpg g3 en bevalt me prima, maar heb een vervelende storing.(sinds ik hem heb, ong 6 maanden) Ik hoop dat jullie mij hier op weg kunnen helpen...
"Soms" bij starten (koud of warm) schomellen de toeren heel erg...tot hij er zelfs van afslaat! "bijna"altijd loopt hij onregelmatig!, en "altijd" houd hij in(schokt), bij gas terug! (bij het touren, b.v bij 100km per uur). Is erg iritant, bij dealer(polderman,schiedam)geweest en uitgelezen maar geen motor-manegmant probleem. kan iets in vaccum systeem zijn.( ter informatie de auto heeft een echte grote beurt gehad, toen ik hem kocht ?nieuwe (duren)bougies en filters olie en distributie met waterpomp)
Bij daeler advies gehad auto achter te laten , maar kunnen niet garanderen dat ze het in een dagkunnen vinden ze wist een geval aan te hallen van een storing waar ze 2dagen in man-uren aan onder zoek bezig waren,en het iets kleins was. Ik ben zelf iemand uit de tijd van carberateurs en contactpuntje's.
Maar als ik op weg geholpen word kan ik aardig uit de voeten denk ik,ik hoop dat jullie hier iets mee kunnen ik heb namelijk niet de middelen voor een duur onderzoek. ( van daar een Toyota )
- Bij voorbaat heel erg bedankt Gr Rob -

Camry'99

Geplaatst door Camry'99 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Camry? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

tarabeest (0) PRO, 15 jaar geleden

Als het probleem zich voordoet op benzine en op gas zal waarschijnlijk de stationairregeling vast zitten.
Deze zit onder de gasklep met twee torx schroefjes vast en een connector erop. Ik zou deze er afschroeven en dan kijken of het ijzeren busje wat erin zit soepel gedraaid kan worden(naar links en naar rechts) tot de aanslag. Gaat deze stroef dan moet het hele gedeelte van de gasklephuis worden geschroefd en schoongemaakt worden.

Credo (0), 15 jaar geleden

Ik heb het zelfde probleem gehad, oorzaak verkeerde bougies. vervangen door (speciale) toyota bougies: onderdeelnr. 90919-01198.
totale kosten 22 euro. De toyota bougie heeft bij de vonkstift 2 lippen zitten.
vr gr.Cor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Camry of stel zelf een nieuwe vraag.