Toyota Starlet: starlet word slecht warm en hoge toerental

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 xli

hoi
Dit bericht las ik op deze site ,kan iemand mij vertellen waar deze zit, is het die eene met de slangetjes er op bij de verdelerkap.
Begin maar eens met het vervangen van de thermostaat..
Deze zorgt ervoor dat je auto snel op bedrijfstempratuur komt door de vloeistofstroom door de radiateur uit te schakelen en bij ongeveer 75 graden weer in te schakelen.Als deze open blijft staan (wat regelmatig voor komt) word de auto heel langzaam warm..

groet jan

wezeman

Geplaatst door wezeman (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Starlet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Michiel7811 (0), 16 jaar geleden

Dag Jan,

Bovenstaande tekst is niet te begrijpen.
Zou je misschien duidelijk willen zijn.

Wat is precies het probleem?

of

Wat is precies je vraag?

Mvg,

Michiel

wezeman (0), 16 jaar geleden

hoi michiel
Het probleem met de starlet is, dat hij bijna niet warm word ,en erg lang met een hoog toerental loopt.
Nu staat er op deze site net zoiets ,en daar geven ze de thermostaat aan, alleen ik weet niet waar die zit bij de starlet 1.3 xli.
Er zit waar de slangen het motorblok ingaan een soort zender met twee kleine slangetjes er op, de ene gaat naar het inlaat spruitstuk en de ander naar een rond vaatje
voor bij het schutbord,mijn vraag, is dit de thermostaat die de vloeistofstroon naar de radiateur uitschakeld en later weer inschakeld.

groet jan

tarabeest (0) PRO, 16 jaar geleden

de thermostaat zal inderdaad defect zijn en deze zit waar de bovenste radiatorslang op het motorblok vastzit.

robbie f (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=tarabeest]de thermostaat zal inderdaad defect zijn en deze zit waar de bovenste radiatorslang op het motorblok vastzit.[/quote]
dat heb je niet goed tarabeest, bij een starlet met de 2E-E motor zit de thermostaat in de onderste koelslang en deze zit op de zijkant van de cilinderkop gemonteerd net onder de onsteking.
verder zou ik ook de doorstroming van de kachelradiateur goed controleren. bij de starlet van de vriendin heb ik gisteren ook de thermostaat vervangen maar blijkt nu dat de doorstroming van de kachelradiateur niet goed is, wellicht is deze verstopt. dus spoel die ook eens goed door om te kijken of hij wel doorstroming heeft

mvg robbie f

tarabeest (0) PRO, 16 jaar geleden

Klopt, sorry was nog vroeg toen ik het typte.
Je hebt helemaal gelijk rob.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Starlet of stel zelf een nieuwe vraag.