Toyota Starlet : Is het schoonmaken van een remdrukverdeler met koud ontvetter fa

Hallo,

Is heb recentelijk een remdrukverdeler van een 90er Starlet schoon gemaakt met koud ontvetter omdat de remvloeistof te lang had gezet waardoor het remsysteem vervuild raakte. Ik heb toen de remdrukverdeler gedemonteerd en gereinigd in koude ontvetter. Na montage en alles schoon gemaakt te hebben ben ik begonnen met het ontluchten van het gehele systeem beginnend bij de voorste remmen met succes. Toen ik de achterremmen aan het ontluchten was kwam er geen remvloeistof uit de ontluchters en heb de twee leidingen van de remdrukverdeler, welke naar de achterremmen gaan, weer losgedraaid en bleek dat er totaal geen remvloeistof naar achter werd verplaats. Nadat ik de leiding had losgehaald heb ik de bevestigingsgaten tot de rand van het schroefdraad vervuld met remvloeistof en met ingetrapt pedaal (niet helemaal natuurlijk) gaat het oppervlak van de vloeistof een fractie omhoog. Ik heb een simpel tekeningetje in elkaar gevlanst om aan te geven hoe het systeem inelkaar zit te verduidelijking. Kortom, niet weer met koud ontvetter een remdrukverdeler reinigen of zie ik iets over het hoofd?

Martin Alkema

Martin Akema

Geplaatst door Martin Akema (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Starlet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

16 Reacties

Martin Akema (0), 16 jaar geleden

Mmm, de afbeelding heeft er geen zin in.

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

gebruik je een 2 of 4 kolomsbrug

Martin Akema (0), 16 jaar geleden

2 koloms, hoezo?

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

dan hangen je wielen vrij, en zal de regelaar dichtslaan.

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

goed gedaan hellbat

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

dankje robby

Martin Akema (0), 16 jaar geleden

Ik snap niet wat er goed aan is want ik vroeg of koudontvetter fataal is voor een remdrukverdeler. Ik bedoel btw het verdelerblok welke aan het schutbord zit.

Martin Akema (0), 16 jaar geleden

Worden de rubbers aangetast door koud ontvetter? is misschien een makkelijkere vraag.

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Martin Akema]Ik snap niet wat er goed aan is[/quote]
.... [b]dan hangen je wielen vrij, en zal de regelaar dichtslaan.[/b]

Gr. paul

Martin Akema (0), 16 jaar geleden

Ik heb de wielen nu niet vrij en er komt nog geen remvloeistof uit. Uit het verdeelblok op het schutbord uit de aansluitingen naar de achterrremmen.

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

komt er wel remvloeistof uit de leiding die naar de remverdeler toeloopt??losdraaien op de verdeler natuurlijk,als je de wagen aan de zijkant opkrikt heeft dit invloed op de verdeler en zal de toevoer hoogstwaarschijnlijk verminderen,dus de wagen gewoon op de grond zetten en dan ontluchten

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

en ik kan me niet voorstellen dat koudontvetter iets met de rubbers doet,je hebt alles toch weer schoongemaakt

sytze (0) PRO, 16 jaar geleden

Remslang misschien dicht aan de binnenzijde? Heb het in 10 jaar 3x meegemaakt, 2x in de afgelopen 2 weken!
Kun je niet kijken wat er gebeurd als je de remleiding naar achter iets lost en dan even druk geeft?

Sytze

Martin Akema (0), 16 jaar geleden

Nog even over de soort brug, deze Toyata heeft geen verdeler op de achteras. Alleen op het schutbord wordt het zaakje geregeld en dan gaan er twee afzonderlijke leidingen naar de achterremmen. Ik heb de leidingen op vacuum gehad en beide zijn "open". Ik begin er nu sterk in te geloven dat de drukverdeler intern vast zit :(. Heeft iemand nog andere suggesties?

Alvast bedankt

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

dus met andere woorden, je hebt een hoofdremcilinder, dan een leiding naar een remdrukverdeler, wat waarschijnlijk geen remdrukverdeler is, maar een doorstroombegrenzer op het schutbord, en dan leidingen naar de achterwielen die zeker open zijn.

Dan zal het waarschijnlijk de doorstroombegrenzer zijn.

Groeten Marcel

Martin Akema (0), 16 jaar geleden

Heb gister de "remdrukregelaar" open gesneden en drie keer raden.......... Rubbers een keer zo groot!!! Solucleaner van Dreumex (koudontvetter)wat ik heb gebruikt is niet geschikt voor het schoonmaken van remdelen is bijdeze bewezen.

Bedankt voor de reacties.

Martin Alkema

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Starlet of stel zelf een nieuwe vraag.