Toyota Starlet: start niet als deze in de felle zon gestaan heeft.

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300

Mijn Toyota Starlet start niet als deze in de felle zon gestaan heeft. De startmotor draait gewoon, echter de motor slaat niet aan. Duw ik de auto in de schaduw (kan daar ook 30 graden zijn!), dan start hij na een halfuurtje wel weer en loopt dan ook uitstekend (ook in de zon). Parkeer ik mijn auto met warm weer in de schaduw, dan is er geen probleem.

Wat is er aan de hand?

Dabekaussen

Geplaatst door Dabekaussen (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Starlet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik denk een sensor die niet goed aan geeft OF er heerst een zodanige temperatuur onder de kap dat de software de fout in gaat.
Ik ken dit verschijnsel. Alleen die auto slaat nog net aan, maar wil geen toeren maken. Na een aantal seconden daalt de temperatuur en is alles goed.

Het kan zijn dat de inlaatlucht of de koelwater temperatuur te hoog gaat aangeven en dan krijgt de motor te weinig brandstof.
Daar kom je alleen achter door in de zon te parkeren en daarna uit te lezen en te vergelijken met de werkelijke temperatuur.

Is de klacht nu pas gekomen, of heb je er altijd al last van gehad?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Starlet of stel zelf een nieuwe vraag.