Toyota Carina 1993: startonderbreking

Bouwjaar: 1993

Beste Mensen,

klaar met de boodschappen...start de auto niet meer!!
bij het openen van de deurvergrendeling ging de pasagierskant niet open waarna mijn man nogmaals op de ab drukte en de deur wel openging aan die kant. Echter de startonderbreker gaat er niet meer vanaf en de auto start niet meer. verwarming etc doet het wel en de auto gaat ook nog van/in het slot als je op de knop drukt. batterij is dus niet leeg. we hebben niet die noodsleutel die je zou moeten gebruiken. Naar mijn idee te vaak op de knop gedrukt en blijven hangen ofzo? Het is een Toyota Carina uit 1993 en we hebben die speciale sleutel er nooit bij gehad, noodsleutel of hoe het moge heten.

Iemand een idee? Er is voor meer dan 1000 euro reparatie aan de auto nodig voor distributieriem en koppeling en dat geld hebben we niet. Als nu ook dit een kostbaar iets wordt moeten we hem misschien maar naar de sloop laten slepen.

Het verhaal komt misschien een beetje warrig over, maar ik weet niet meer wat ik ermee aan moet. Heb mijn vraag ook op autoweek gezet maar weinig responds, op advies dus ook hier.

Hopelijk kan iemand me helpen.


Groetjes, Dyonne

Dyonne

Geplaatst door Dyonne (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Carina? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

sjaak10918 (0) PRO, 18 jaar geleden

Dyonne, als je de auto probeer te starten, hoor je dan wel de motor draaien of gebeurt er helemaal niets? (Hoor je evt alleen een droge klik). Dan kunnen we verder mee denken. Sjaak.

Dyonne (0), 18 jaar geleden

Dag Sjaak,

Nee, als je de sleutel omdraaid hoor je niks. geen klik en geen poging tot starten. ook niet na diverse keren proberen.

Dyonne

sjaak10918 (0) PRO, 18 jaar geleden

lijkt er idd op dat de startonderbreker de zaak niet vrij geeft. Probeer de startonderbreker te (laten) verwijderen. Vaak worden ze bij 2e hands auto al verwijderd om problemen te voorkomen. Zou zeker geen geld investeren voor een nieuwe startonderbreker. Sjaak

Dyonne (0), 18 jaar geleden

Dankje Sjaak...dat is denk ik de enige oplossing die er overblijft. mijn man is vandaag bij de garage 2 straten verderop gaan vragen, wordt doodleuk tegen hem gezegd breng de auto maar even langs... ja wordt moeilijk als ie niet start.

Dyonne

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

dyonne...

is die man van jou zelf niet een beetje technisch..? hij zou het met deze uitleg hier onder het eens kunnen proberen... laat hem de zelf de boel eens rusig bekijken.. (opzich stelt het niet zo heel veel voor)

aan de unit van de startonderbreker bevinden zich een bosje zwarte draden! deze blokkeren normaal gesproken de componenten om diefstal te voorkomen!

deze draden werken als een tweeling! dus 1-2 3-4 5-6..

dus met draad 1-2 3-4 5-6, ( per twee ) kun je een onderbreking maken! van bv, kontakt, brandstofpomp, startmotor.

pssst... nummers kun je niet terug vinden deze stonden erop, en zijn afgeknipt tijdens de montage van de startonderbreker! ( is ook de bedoeling )

volg dus 2 zwarte draden die een onderbreking maken en maak dit ongedaan! ( dit door de orginele draad (auto) weer aan elkaar te solderen ) tevens goed af isoleren met bv, tape, doe dit goed om een evt, latere storing te voorkomen!

dit moet je dus doen met alle zwarte draden! ( dus 2 om 2 )

de andere draden die over blijven kun je gewoon laten vervallen! door ze netjes af te knippen )


paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Carina of stel zelf een nieuwe vraag.