Toyota Prius: Stroom inschakel- en uitschakelmoment niet goed??

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5i

Hallo,

Het afgelopen jaar heb ik nu 4x een Prius van 2004 en 2005 gehad. Ik heb er nu een die naar mijn idee niet op de juiste momenten de motor uit laat slaan. In tegenstelling tot die andere Prius-sen loopt deze auto bij het stoplicht als ik de rem ingetrapt heb gewoon door. Soms is ook de accu goed vol en rijdt die toch met de motor aan weg.
Heeft iemand hier ervaring mee. Kun je dit in- en uitschakelmoment afstellen of anderzins beinvloeden?
Mvg

Wim.

Jansonius

Geplaatst door Jansonius (0) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Prius? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

fluke (0) PRO, 16 jaar geleden

Als je teveel gas geeft dan springt de benzine motor altijd bij.

Groeten

tarabeest (0) PRO, 16 jaar geleden

Het aanslaan van de benzine motor hangt af van verschillende factoren, zo speelt de motor temperatuur een rol, of de airco aanstaat, laadtoestand HV battery, laadtoestand van de boordspannings battery, belasting van de motor en zo zijn er vast nog meer factoren.
Je kunt door heel weinig gas te geven tot ong. 50 km/u elektrisch rijden maar dat hangt dus weer van bovengenoemde factoren af.
Aan deze inschakeling valt dan ook niet aan af te stellen of bij te regelen, de auto doet dit helemaal zelf automatisch.
Tevens is het ook zo dat dit een hybride auto betreft wat betekend dat alle twee de krachtbronnen worden gebruikt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Prius of stel zelf een nieuwe vraag.